Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2299.36
BIST 100
8984.01
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vezir'in hain plânları var!

Her hafta Çarşamba gecesi reyting rekorları kırmaya devam eden Kuruluş Osman'ın, Sadettin Köpek'ten sonraki en kötü Anadolu Selçuklu veziri Âlemşah, diziye hem ayrı bir renk hem de ayrı bir heyecan getirmişti… Âlemşah karakterini başarıyla canlandıran usta oyuncu Taner Turan, Kurumuş Osman seti ve vezir karakteriyle ilgili düşüncelerini anlattı.
Vezir'in hain plânları var!
12 Şubat 2022 23:08:21
Her hafta Çarşamba gecesi reyting rekorları kırmaya devam eden Kuruluş Osman'ın, Sadettin Köpek'ten sonraki en kötü Anadolu Selçuklu veziri Âlemşah, diziye hem ayrı bir renk hem de ayrı bir heyecan getirmişti… Âlemşah karakterini başarıyla canlandıran usta oyuncu Taner Turan, Kurumuş Osman seti ve vezir karakteriyle ilgili düşüncelerini anlattı.

SÜLEYMAN KARAKULLUK

YAPIMINI Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki ikinci sezonda da reyting rekorlarını kırmaya devam eden Kuruluş Osman’ın başarılı oyuncusu Taner Turan, başarıyla canlandırdığı Vezir Âlemşah karakteri ve diziyle ilgili açıklamalar yaptı.

Ekipte olmaktan çok mutluyum

Kuruluş Osman’da Vezir Âlemşah karakterini son derece ustalıkla canlandıran Taner Turan, Bozdağ, “Şu an Türkiye’nin en büyük projesindeyim. Ben bu projede olmaktan mutluluk duyuyorum. Dönem işi çekmek çok zordur ama Bozdağ Film ekibi olarak üstesinden geliyoruz. Hem karakterim hem çalıştığım oyuncu arkadaşlarım hem teknik ekipte yer alan arkadaşlarım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Burada işler tıkır tıkır gidiyor

Setteki çalışma ortamından ve rol arkadaşlarından bahsederken, “Sete ilk geldiğimde ‘Büyük bir prodüksiyon ve bu prodüksiyonda muhakkak aksaklıklar yaşanacaktır diye düşünmüştüm ama ben hiçbir aksaklık yaşamadım. Aksine her şey tıkır tıkır işledi. Herkes güler yüzlü, arkadaşlar işlerini layığıyla yapıyorlar. Çok sıcak, samimi, herkesin birbirine yardımcı olmaya çalıştığı bir ortamda çalışıyoruz. Sizin aracılığınızla hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başarı için her yolu deneyen biri

Oyuncu Taner Turan, Vezir Âlemşah karakteri ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “Vezir Âlemşah, yetkileri olan, günümüzün başbakan yardımcısı konumundaki, politik, biraz da Makyavelist bir kişiliğe sahip. Amacına ulaşmak için her yolu deneyen, bütün tuzakları kuran ama bunu kişisel çıkarları için yapan bir kişi. Dolayısıyla karşısındaki Tekfurlar olsun, Moğollar olsun, onları kullanarak, başa gelmek isteyen bir kişi. Ben karakterimi çok sevdim. İzleyicilerimiz Osman Bey’e karşı düşmanlık yaptığı için hain gözüyle bakıyor ama bilindik bir şey vardır; yönetimi ele geçirmek istiyorsanız önce halkı kendinize çekmek zorundasınız. Bunun için de bir güç olmak zorundasınız. Halkın üzerinde gücü olan kişi kimse onu yanınıza çekmek zorundasınız. Osman Bey, karşı karakter olduğu için, en yakını ağabeyi Gündüz olduğu için onu yanına çekmeye çalışıyor ve bunu da başarıyor. Vezir Âlemşah karakterinin içini doldurmak çok keyifli.”

Herkesle iyi anlaşan biriyim

Kuruluş Osman platosundaki ekip arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını dile getiren Taner Turan, “Ben herkesle çok iyi ve çok çabuk uyum sağlayan bir insanım. Dolayısıyla sette de anlaşamayacağım kimse yok. Hepsi de benim için çok kıymetli insanlar” dedi.

Kostümleri çok sevdim

Setten hatıra olarak yanınızda ne götürmek isterdiniz diye sorsalar, “Kostümler” cevabını vereceğini söyleyen Taner Tuna, “Ben kostümlerin hepsini kullanmak istiyorum. Kostümlerimi çok seviyorum. Kıyafet, oyuncuyu havaya sokan bir unsur. Mesela ben yüzük takmayı çok severim. Özel hayatımda da yüzüklerim vardır. Turnelere gittiğimde antikacılardan bulup alırım. Dolayısıyla yüzüğümü alabilirim. Her setten anı olarak kendime kostüm ya da aksesuvarlardan bir parça alıyorum. Buradan da yine birkaç parça alacağım gibi görünüyor” diyerek isteğini dile getirdi.

Vezir’in planları devam edecek

Turan, önümüzdeki bölümlerle ilgili heyecanlandıran açıklamalar yaptı: “İleriki bölümlerde neler olacağını ben de bilmiyorum. Şu an 82’nci bölümü çekiyoruz. Osman Bey ile karşılıklı sahnelerimiz seyircilerimize o gerginliği yaşatıyor. Başta ben sürekli Osman’ı sıkıştırdım, onu asmaya kalktım. Böyle olunca seyircinin nefretini kazandım. Ondan sonra bir dönüşüm oldu ve Osman beni sıkıştırmaya başladı. Böyle karşılıklı sahnelerimiz oldukça seyirci daha fazla keyif alacak diye düşünüyorum. Vezir gizli gizli planlarına devam edecek kimse merak etmesin.”

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan