Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2432.79
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vesayetin bekçisi sendikalar

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılarla ilgili sendika bağlantısının olduğunun iddia edilmesi ile gündeme gelen KESK'e kınama yağıyor.
Vesayetin bekçisi sendikalar
27 Mart 2013 01:00:00
AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılarla ilgili sendika bağlantısının olduğunun iddia edilmesi ile gündeme gelen KESK'e kınama yağıyor.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA-

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik yapılan saldırılarla ilgili sendika bağlantısının olduğunun iddia edilmesi ile gündeme gelen KESK'e kınama yağıyor. Memur Sendikaları Konfederasyonu'ndan (MEMUR-SEN) yapılan kınama açıklamasında "Kaybettikçe daha da marjinalleşen, marjinalleştikçe akıl ve izanla mesafesi daha da açılan fikir firarisi KESK, yasakları fiilen kaldıran sivil itaatsizlik eylemimiz üzerinden ideolojik körlüğünü yeniden ilan etmiştir" şeklinde ifadelere yer verildi.

İllegal örgütlerin hazır kıtası

Açıklamada, "Kaldırım taşı sökmeyi, cam-çerçeve indirmeyi, illegal örgütlerin hazır kıta üyeliğini sendikal mücadele olarak gösterme çabalarını hükümsüz kılan özgürleşme kararlılığımıza sessiz kalmayacaklarını ve çamur atmaya yelteneceklerini biliyorduk. Ancak, gerçek yüzlerini, gizli ajandalarını pervasızca sergilediklerinin bile farkına varamayacak kadar aymaz bir üslup tercih etmelerini beklemiyorduk" şeklinde konuşuldu. KESK'in, açıklamasıyla Kemalist ideolojinin milletimizi ve değerlerini hiçe sayan fetvalarının yeni çığırtkanı, vesayetin yeni(k) borazancısı olduğunu ilan ettiğini belirten MEMURSEN, "Vesayet adına üstlendikleri bu görev kendilerinin bileceği bir iş, aslında borazandan ses çıkartmaya yetecek nefesleri kalmadığını anlamaları için onlar için iyi bir fırsat. Bize de onları bu gerçekle yüzleştirmek düştü" dedi.

10 yıl önceki noktadalar

MEMURSEN'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün gelinen noktada, on yıl önceki noktada durduklarını, dillerindeki ve zihinlerindeki zehri kusmak için her an fırsat kolladıklarını bir kez daha görüyoruz. İdeolojik hezeyanları üzerinden "günün şartlarına uygun sendikacılıkla" itham ederken, aslında Memur-Sen'in günün şartlarını kabul etmeyen sendikal vizyonundan rahatsızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kendilerini de ağır bir makyajla "emekten, barıştan ve demokrasiden yana toplumsal güç olarak" tanımlamışlar. Emekçilerin ekmek teknelerini tarumar etmek ne zamandan beri emekten yana tavır koymak sayılıyor."

Darbe çığırtkanları

KESK'in kullandığı ifadeleri eleştiren MEMUR-SEN, şunları söyledi: "Zihinlerindeki çamuru mürekkep yaparak yazdıkları açıklamada yer verdikleri 'Tarihin hiçbir dönemi, muktedirlerin özgürlüğü için mücadele eden ezilenleri yazmamıştır! 'ifadesini tashih etmeyi unutmuşlar herhalde. Onları düzeltmek zor olsa da ifadelerini düzeltelim; 'Ne milletimiz ne de tarih; özgürlük için mücadele edenleri kıt aklıyla karalamaya yeltenen darbeci tetikçilerine ne zafer ne de onur bahşetmiştir' bu şekilde düzeltmek doğru olacaktır."