Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2916.27
BIST 100
9891
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vanlı ailelerin HDP önündeki evlat nöbeti sürüyor

Van'da çocuklarının dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti devam etti.
Vanlı ailelerin HDP önündeki evlat nöbeti sürüyor
03 Ağustos 2023 14:00:00
Van'da çocuklarının dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti devam etti.

Uzun dönemdir çocuklarını PKK terör örgütünün pençesinden kurtarmak için mücadele eden aileler Menekşe Sokak'ta bir araya gelerek eylemlerine devam etti.

Aileler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Evlat nöbetindeyiz", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak" ve "Van anneleri evlat nöbetinde" yazılı dövizler taşıdı.

HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak il başkanlığı önüne kadar yürüyen aileler, çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

vanli-aileler-hdp-il-baskanligi-onundeki-eylemlerini-surdurdu1_99fed5523ca5ffd198fb9c7f4b499c57.jpg

Eyleme katılan Nazlı Sancar, gazetecilere, 2012'de 13 yaşındaki kızının dağa kaçırıldığını söyledi.

Kızına kavuşana kadar eyleme devam edeceğini belirten Sancar, şunları kaydetti:

"Evlat nöbetini sürdüren acılı bir anneyim. Yıllardır HDP ve PKK'ya karşı mücadele veriyorum. İnsan hakları savunucuları her gün Selahattin Demirtaş'ın bırakılmasını istiyor. Peki bunlar gözü yaşlı anne ve babaları hiç mi görmüyorlar. Bizi de görsün, duysunlar, çocuklarımızı getirsinler. Çocukları dağlarda, mağaralarda ölüme mahkum ediyorlar. Evlatlarımızı istiyoruz. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Geri adım atmayacağım. Düşmanın karşısına dimdik duracağım. Kızım, eğer beni duyuyor, görüyorsan gel güvenlik güçlerimize teslim ol."

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da bir araya gelen ailelerde HDP önünde evlat nöbeti tutmuştu.

3 Eylül 2019'da başlayan oturma eylemi, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler 40 dereceyi aşan sıcaklıklarda, ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla bekleyerek, çocuklarına kavuşma umuduyla kararlılıkla oturma eylemlerini sürdürmüştü.

Kütahya'dan evlat nöbetine katılan Hatice Levent, kızı Fadime için yaklaşık 9 yıldır kızını bulmak için mücadele ettiğini belirterek HDP ve PKK'dan çocuklarını istediklerini vurguladı. Levent, evladına seslenerek güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulunmuştu.

Latife Ödümlü ise oğlu Özgür için eylem yaptığını ve 5 yıldır haber alamadığını anlattı. HDP'nin oğlunu götürdüğünü ve geri getirmesi gerektiğini söyleyen Ödümlü, oğluna olan özlemini dile getirerek tek isteğinin ona kavuşmak olduğunu ifade etmişti.

Evlat Nöbeti eylemleri, çocukları kaybolan ailelerin, HDP'nin ve diğer bazı siyasi partilerin yanı sıra terör örgütlerine yönelik eleştirileri ve tepkileri sonucunda ortaya çıkmıştır. Aileler, çocuklarının dağa götürülmesinden HDP'yi ve terör örgütlerini sorumlu tutarak, onların geri dönmesi için yetkililerden destek ve çözüm talep etmektedir.

Bu eylemler, Van başta olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapılmaktadır ve toplumda duygusal tepkiler ve siyasi tartışmalara neden olmuştur. Eylemciler, "Evlat Nöbeti" adı altında düzenli olarak toplanarak çocuklarına kavuşabilmek için yetkililere baskı yapmayı amaçlamaktadır.