Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vandalizme ve şiddete boyun eğilmeyecek

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, 'Hiçbir şekilde vandalizme ve şiddete boyun eğilmeyecek' dedi.
Vandalizme ve şiddete boyun eğilmeyecek
07 Aralık 2014 13:41:00
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, 'Hiçbir şekilde vandalizme ve şiddete boyun eğilmeyecek' dedi.
Başbaskan Ahmet Davutoğlu partisinin Van il kongresinde konuşuyor.
Başbakan Davutoğlu:
Van kendisini anlayan gönüllere hitap eder. Rabbimizin bütün nimetleri Van'da buluştu. 1999 yılında Van'dan Süphan Dağı'na bakıp Suphanallah dedim. Yaşar Kemal Van gölü için en güzel mavi der.
Süphan Dağı'nda ateş, hava ve su en güzel şekilde buluşmuştur. Biz Van'a gönülden bağlanmışızdır.
Bu toprakların doğusunu batısından, kuzeyini güneyinden ayırmak mümkün değildir.
Çözüm süreciyle gerçekleştirmek istediğimiz şey: Bu topraklarda yaşayanları kardeş yapmaktır. Hükümet olarak ilk olarak çözüm süreci dedik.
KAMU DÜZENİNİ SAĞLAYACAĞIZ
Tam biz bu hazırlıklar içerisindeydik. Birileri Kobani'yi bahane ederek bütün Doğu ve Güneydoğu'yu vandalizme boyun eğeyeceğimizi zanettiler. Kur'an Kurslarını, AK Parti binalarını hedef aldılar. Onların yaktıkları yerde biz gül yetiştireceğiz dedik.
Biz bir şey vurguladık: Çözüm süreci kamu düzenine alternatif değildir. Halkımızla birlikte her bir şehrimizi huzur diyarı yapmaya kararlıyız.
Milletimizin her bir ferdine seslenerek şöyle diyoruz: Milletimizin huzuru, mutluluğu sağlanacaktır. Çözüm süreci bizim için kutlu bir yolculuktur. Çözüm süreciyle beraber Fakih Teyran'la Yunus Emre'yi buluşturmaya kararlıyız. Derdimiz milleti birleştirmektir. Araya ekilmek istenen fitne tohumlarına inat biz muhabbet tohumları ekeceğiz. Aramızdaki fark bu. Diyarbakır'da yaptığım konuşmada iki kavrama atıfta bulundum: Hiçbir güç karşısında eğilmedik eğilmeyeceğiz.
Aziz Vanlılar, birileri biz tarihdaşlık dedikçe sizin tarihiniz hatta sizin eski dininiz de başka dediler. Bizim tarihimizde, kıblemiz de birdir.
CHP TARİHİMİZİ ANLAMIŞ DEĞİL
MEB şurasında alınan kararların sürecini beklemeden Osmanlıca bazı liselerde seçmeli okutuluyor imam hatip liselerinde de okutulsun dedik diye bazıları kıyameti kopardı. O mezar taşları tapu mührüdür. CHP hala tarihimizi anlamış değil. Ortaçağ tarihine bakacak olanlar Avrupaya baksınlar bizim tarihimizde Ortaçağ yok. Bu tarih düşmanlarına milletin mirasını anlayamayanlara cevap için yola çıktı.
Kim ne yaparsa yapsın biz bu aziz vatanın her köşesinde al bayrak ve AK Parti bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz.
BİZİM TARİHİMİZ DE KIBLEMİZ DE BİRDİR
Diyarbakır'da yaptığım konuşmada iki kavrama atıfta bulundum: Hiçbir güç karşısında eğilmedik eğilmeyeceğiz. Aziz Vanlılar, birileri biz tarihdaşlık dedikçe sizin tarihiniz hatta sizin eski dininiz de başka dediler. Bizim tarihimizde, kıblemiz de birdir.
YASAKLARI KALDIRDIK
Kürtçe üzerindeki yasakların tümünü kaldırdık. 24 saat kürtçe yayın yapan kanal kurduk, herkesin onurlu eşit vatandaşlar olarak yaşamalrının zeminini kurduk. Bu topraklarda artık kimse dini, dili, inancı içinm ötekileştirilemeyecek tahkir edilemeyecek. Biz de baskılar karşısında dik duran aziz Vanlılar ile gurur duyuyoruz.
DAĞDAKİLER NEYİN MÜCADELESİNİ VERİYORLAR
Yolda gelirken bir anne önümü kesti. Hemen durdum tanıyordum kendisini. Diyarbakır annelerindendi. O çocukları sordu. Şimdi ben soruyorum o çocukları dağa kaldıranlar neyin mücadelesini veriyorlar? O anne yüreğine ve bütün annelerin yüreğine sesleniyorum. Sesinizi yükseltmeye devam edin. Bu çocukların hepsi bizim çocuğumuzdur. Tek bir canımızı bile kaybetmek istemiyoruz. O gencecik çocukları tekrar kazanabilmek için çözüm süreci diyoruz. Bütün provokelere karşı inadına kardeşlik diyoruz. inşallah bu coşku ile kongrelerimizi yapacağız, saflarımızı sıklaştıracağız ve bu kongrelerinden sonra 2015 Haziran seçimleri ki Türkiye'nin kader seçimleridir. Hep beraber milli iradeyi gerçekleştirmek için sandıklara yürüyeceğiz. Herkes ne talep ediyorsa etsin bunu barışçıl yollarla ve sadece demokrasi ile talep etmelidir. Biz bunlara karşı vatandaşlarımızın güvenliği için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.
VANDALİZM VE ŞİDDETE KARŞI DURACAĞIZ
Dünya da Van ahirette iman. Bu vandalizm ve şiddete karşı her türlü tedbiri alacağız ve çözüm sürecini sonuca ulaştıracağız. Gelirken yolda bir anne ve babayı gördük durduk konuştuk kendisini Ankara'dan tanıyorum Diyarbakır annelerindendi. Ben de bir kez daha soruyorum bu gencecik çocukları dağa kaldırarak neyin mücadelesini veriyorlar. O gencecik çocukları tekrar kazanmak için çözüm süreci diyoruz. İnadına çözüm süreci inadına kardeşlik diyoruz.
VAN'IN BUGÜNKÜ NÜFUSU DEPREM ÖNCESİNDEKİ NÜFUSU GEÇTİ
1999'da Kocaeli'nde deprem olduğunda Ankara'dan Kocaeli'ye gidememişti. Biz Van'da depremi yaşadığımızda 1 yıl içerisinde 25 bin konut inşa ettik. İşte Vanlılar bunu anlar. Bu gücü ve kudreti anlar. Kalkınma bakanımız bana bir istatistik verdi: Van'ın bugünkü nüfusu deprem öncesindeki nüfusu geçti. Biz Van'ı ipek yolunun merkezi haline getirmeye kararlıyız. Van'ın bir diğer ismi Ba'büs Selam'dır. Yani selam kapısıdır. Van Kafkasların, mezopotamya'nın, Anadolu'nun da kapısıdır.
GELİŞMİŞ KAPSAMLI PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK
Biz çözüm sürecinin bir ayağını kardeşlik üzerine kurarken diğer ayağını kalkınma olarak kurduk. Van medeniyet şehrinin omurgasıdır. Çok gelişmiş kapsamlı projeler gerçekleştirdik. Van GAP'ın merkez şehri olsun.
YAVUZ BİNGÖL'Ü İYİ BİLİRİZ, BASKILARA BOYUN EĞMEYECEKTİR
Mahalle baskısı yapanlara sesleniyorum. Hepsine çağrı yapıyorum. Mahallelerinizden çıkın, Türkiye'deki diğer kardeşlerinizi de görün. Şimdi Yavuz Bingöl'e mahalle baskısı uygulanıyor. Evet kardeşiz dediği için bu seslere mahalle baskısı uyguluyorlar. Biz tanırız Yavuz Bingöl'ü onlar bu baskıya boyun eğmezler. Barış türküleri söyleyen herkese selam olsun. Milli iradeyi hakim kılmaya kararlıyız. Çözüm sürecini başarıya götürmeye kararlıyız. Milletin her bir ferdini ebediyyen kardeş kılmaya kararlıyız. Kim ne derse desin. Yeni bir Türkiye için yola çıktık bu yolda da her türlü engele karşıyız. Eğer, sizler hocanızın yanındaysanız hocanız her zaman sizin aranızda olacak. Tekrar bu kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun.