Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vakıf Katılım sektörün yıldızı

İki yılda bir düzenlenen Vizyoner'17 Sektörler Zirvesine iş adamları, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak dahil zirveye katılanlar, Vakıf Katılım'ın sektörün yeni yıldızı olmaya doğru ilerlediğine inandıklarını dile getirdi.
Vakıf Katılım sektörün yıldızı
13 Ekim 2017 09:46:00
İki yılda bir düzenlenen Vizyoner'17 Sektörler Zirvesine iş adamları, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak dahil zirveye katılanlar, Vakıf Katılım'ın sektörün yeni yıldızı olmaya doğru ilerlediğine inandıklarını dile getirdi.

SÜLEYMAN KARAKULLUK-İSTANBUL

MÜSİAD'ın düzenlediği Vizyoner-17 Sektörler Zirvesi, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Saha İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın katılımlarıyla yapıldı.

Türkiye'nin gelişen vizyonu

Zirvede konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Vizyon güçlü Türkiye için çok önemli bir kelime. 15 yıldır ekonomimiz güçlendirmek ve yeni Türkiye'yi inşa etmek adına çok önemli adımlar atıldığını söyledi. Başta Bakan Aybayrak olmak üzere Zirveye katılanlar, Vakıf Katılım'ın sektörün yeni yıldızı olduğu yönünde görüş belirttiler.

Kısa sürede 49 şube

Zirveye katılan sektör temsilcileri arasında olan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, kuruluşun daha bir yılını doldurmadan 30 şube hedefini yakaladığını söyledi. Göktaş, "Strateji ve hedefler kapsamında şubeleşme çalışmalarına 2017 yılında da ağırlık vererek Ağustos ayı başında 49 şube sayısına ulaştık. Yıl sonuna kadar şubeleşme stratejimiz çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

KOBİ'lere dönük hizmetler

Katılım Bankacılığı sistemi, üretimi destekleyen bir ekonomik model olduğu için doğal olarak KOBİ segmentinde ağırlıklı çalışmaları olacağını söyleyen Genel Müdür Göktaş, "KOBİ'lere yönelik standart ürünler sunmanın yanında onların ihtiyaçlarına çözüm olacak yeni ürün ve hizmetler de geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle ödeme sistemleri ve dijital bankacılık alanında yapacağımız çalışmalarla sektörün büyümesine de destek verecek projeler için çalışıyoruz" diye konuştu.

Hedefimiz liderlik

Yeni kurulan bir kamu katılım bankası olarak her geçen gün şube ağlarını genişlettiklerinin altını çizen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Vakıf Katılım olarak ana gayemizi; 2023 yılında katılım bankaları arasında lider bir konumda yer alarak referans bir kurum olmak şeklinde belirledik. Bu iddialı hedefimizi gerçekleştirmede KOBİ'lerin katkısının çok yüksek olacağını düşünüyoruz" dedi.

2023 hedefleri nelerdir?

Göktaş, Vakıf Katılım'ın 2023 hedefini de şöyle açıkladı: "Katılım Bankacılığı Strateji Belgesi'nde, faizsiz bankacılık olan katılım bankacılığının bankacılık sektöründeki payının 2025 yılında yüzde 15'e ulaşması hedefleniyor. Vakıf Katılım olarak bizim de öncelikli amacımız sektörü büyütmek; hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak!" dedi.

Topluma güven vermek

Katılım bankacılığı olarak ktopluma güven vermek istediklerini kaydeden Göktaş, "Bu doğrultuda, bize düşen görev; hem KOBİ hem proje finansmanı hem de bireysel segmentlerde ürün ve hizmetlerimizi çeşitlendirerek, yapıcı bir rekabet ortamı içerisinde toplumun genelinde güven oluşturmaktır" ifadelerini kullandı.