Vahşi Batı kanunları devreye girdi! Maskeli haydutlar
SÜLEYMAN BAŞ
Covid 19 salgınında her gün binlerce ölü veren Avrupa ve ABD’nin sağlık sistemi çöktü. Üretim ihtiyacı karşılamayınca Batılı ülkeler çareyi birbirlerinin mallarına el koymakla buldu. Önceki gün Fransa’nın maskelerini gasp eden ABD bu kez de Almanya’ya giden maskelere el koydu. Fransa İspanya ve İtalya’ya gidecek tıbbi maske ve eldivenleri gasp ederken İtalya Yunanistan'a gidecek 2 bin solunum cihazına el koydu.
Almanya: Modern korsanlık
ABD, Amerikalı bir firmaya parasını ödeyerek 400 bin maske siparişi veren Almanya’nın maskelerine el koydu. Berlin İçişleri Senatörü Andreas Geisel, satın aldıkları, koronavirüs ve enfeksiyona karşı koruma sağlayabilen "FFP-2" tipi maskelere Tayland'ın başkenti Bangkok'ta ABD'nin el koyduğunu söyledi. Geisel, ABD'yi sert dille eleştirerek, ''ABD'nin yaptığı modern korsanlık eylemidir. Küresel kriz zamanlarında bile vahşi Batı yöntemleri uygulanmamalıdır” diye konuştu. Beyaz Saray iddiaları yalanladı. Daha önce Kanada ve Fransa da ABD’yi benzer şekilde suçlamıştı.
İtalya Yunan’ın malların çöktü
Koronavirüs salgının yeni merkez üslerinden biri haline gelen İtalya Yunanistan'a gidecek 2 bin solunum cihazına el koydu. Yola çıkmak üzere olan araçtan ele geçirilen malzemeler arasında cerrahi maskeler de bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde de Almanya Çin'den Hollanda'nın Rotterdam kentine gelen ve buradan da İtalya'ya yollanmak üzere Almanya'ya gönderilen maskeleri yasak kapsamına alıp el koymuştu. Ayrıca Çin'den İtalya'ya yollanan binlerce yüz maskesi ve solunum cihazlarına Çek polisi el koymuştu.
İsveç güzergahı değiştirdi
Fransa’nın İtalya ve İspanya’ya gidecek malzemelere el koyması üzerine İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “Fransa, sağlık ürünleri ihracatını yasakladı. Kendi malı olmadığı halde maske ve eldivenlere el koydu. Bundan böyle Çin’den ithal edilecek yeni sağlık malzemeleri Belçika üzerinden İtalya ve İspanya’ya gönderilecek” dedi. Fransa’da haftalık maske ihtiyacı 40 milyon iken, ülkede bir haftada üretilen maske sayısı sadece 3,3 milyon. Fransa yönetimi, bu eksikliği gidermek Çin’den 1 milyardan fazla maske sipariş etmek zorunda kaldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.