Uzlaştırmanın etkisi! 963 bin dosya hakimsiz sonuçlandı
Adalet Bakanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, "onarıcı adalet anlayışı" çerçevesinde 1 Ocak 2017'den itibaren Türkiye genelinde etkin ve yaygın şekilde uygulanan ve yargı reformuyla daha etkin hale getirilen uzlaştırmayla taraflar, mahkemeye gitmeden el sıkışarak anlaştı.
Suç faillerinin topluma kazandırılmasını, mağdurların da haklarının korunmasını sağlayan uygulamayla, bugüne kadar 963 bin 66 dosyada uzlaşma sağlandı, müzakeresi tamamlanan dosyalarda uzlaşma oranı yüzde 83 oldu.
Köy okulu öğrencisine tablet bağışladı
Uygulamayla taraflar, Mehmetçik Vakfına, şehit ve gazi yakınları için açılan hesaplara, Lösemili Çocuklar Vakfına, kadın sığınma evlerine, kız yetiştirme yurtlarına ve çocuk yuvalarına veya engelli vatandaşlara akülü araba bağışı, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere kırtasiye yardımı, giysi bağışı, fidan ve ağaç dikme, Kızılay'a kan bağışı yapma gibi edimler kararlaştırarak uzlaşabiliyor. Böylece şüpheli ceza almaktan kurtuluyor.
Bu kapsamda, Samsun'da basit yaralama olayıyla ilgili bir soruşturma, taraflarla yapılan görüşmeler sonucunda uzlaşmayla sonuçlandırıldı. Müşteki, şüpheliyle üç köy okulu öğrencisine birer tablet bağışı yapılması karşılığında uzlaştı. Edimin ifasıyla ihtiyaç sahibi üç öğrenci tablet sahibi oldu.
Bursa'da trafik kazası sonucunda "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan başlatılan soruşturma dosyası, tarafların Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimine bağış yapılması ediminde uzlaştı. Şüpheli, mağdur talebi üzerine bir tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Böylece muhtaç bir hastanın tekerlekli sandalye ihtiyacı da karşılanmış oldu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.