Uzan davası için gizli talimat yazısı!
01 May 2015 10:53:00
Uzan Davası için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 6 bakanlık ile bazı kuruluşlara gizli ibareli yazı gönderdiği ortaya çıktı.
Uzanlar'a ait ÇEAŞ ve KEPEZ'e el konulmasıyla ilgili Cem Uzan'ın en son Stocholm'de açtığı 2.5 milyar euroluk tazminat davası öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, savunma ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamladı.
Temmuz'da ilk duruşması görülecek olan dava öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın altı bakanlık ile ilgili bazı kuruluşlara gizli ibareli bir talimat yazısı gönderdiği ortaya çıktı.
Bakan Yıldız imzalı talimat yazısında ÇEAŞ ve Kepez'in devletin el koymasının ardından kamu yararına faaliyetlerine devam ettiği anlatıldı.
Yazıda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak iki kurumdan da alacaklarının olduğu vurgulanırken, kamu kuruluşlarından ÇEAŞ ve Kepez'e olası bir ödeme yapma durumu var ise kamu yararı adına ödeme yapılmaması ve ödeme öncesi durumun Enerji Bakanlığı'na bildirilmesi istendi.
Talimat yazısında ayrıca Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün de konu ile ilgili talimatları olduğu hatırlatıldı. Başbakanlık'tan kurumlara gönderdiği yazıda da açılan tahkim davasında Türkiye'yi savunma görevinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda olduğu belirtilerek tüm kurum ile kuruluşların savunma dosyasına girecek her türlü, bilgi, belge, rapor, görüş ve personel talebinin karşılanması talep edildi.
2.5 MİLYAR EURO İSTİYOR
Devletin Uzan Grubu'ndan alacaklarına karşı Uzan Grubu'na ait Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ile Kepez Elektrik'e (KEPEZ) el koyması ile ilgili yurt dışındaki uluslararası mahkemelerde açılan ve 18 milyar dolarlık tazminat davalarında mahkemeler Türkiye lehine karar vermişti. Cem Uzan'ın son olarak açtığı Stocholm'de 2.5 milyar euroluk tazminat davasında İsveç mahkemesi, Uzan'ın yabancı yatırımcı statüsünü kabul etmişti. Davanın ilk duruşması Temmuz ayında görülecek. Uzan'ın avukatları Alexandre de Fontmichel ve Charles Poncet, 23 Şubat'ta esas dilekçeyi tahkim heyetine sundu. Türkiye'nin dilekçeye karşı 4 ay içinde beyanda bulunması gerekiyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.