Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Üye sayımız eksik bildirildi

Medya-İş Genel Başkanı Eser, bazı basın yayın organlarında, sendikalarına üye olan kişi sayısıyla ilgili yer alan haberlerin doğru olmadığını bildirdi.
Üye sayımız eksik bildirildi
02 Ağustos 2013 00:00:00
Medya-İş Genel Başkanı Eser, bazı basın yayın organlarında, sendikalarına üye olan kişi sayısıyla ilgili yer alan haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, yazılı açıklamasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca açıklanan "Basın, Yayın ve Gazetecilik İş Kolu" istatistiklerinde, sendikalarına üye olan kişi sayısının eksik bildirildiğini belirtti.

Sendikalarına üye sayısının artışı için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Eser, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklerde, sendikamız Medya İş, yüzde 1'lik iş kolu barajını geçmiştir. Ancak istatistiklerde üye sayımızın eksik bildirildiğini ve bu durumun düzeltilmesi için gerekli çalışmaları başlattığımızı bildirmek isteriz. Kurulduğumuz günden bugüne hiç aralıksız üye çalışmalarımız devam ederken, bugün üye sayımız bin 100 olduğu halde açıklanan istatistiklerde üye sayımızın 959 olduğu görülmektedir. Bu yanlışlığın düzeltilmesi için yetkili makamlarla görüşmelerimiz devam etmektedir" ifadesini kullandı.

"Yıllarca iş kolunda tek olmanın saltanatını süren TGS artık karşılarında sendikacılığı gerçek anlamda yapacak kişileri görmenin kabusunu yaşamaktadırlar" görüşünü paylaşan Eser, şöyle devam etti: "TGS'nin örgütlü olduğu Cumhuriyet Gazetesi'ndeki 7 yıldır devam eden grevi, kamuoyuyla paylaşmayan bir tavır içerisindeyken, bizleri yandaş veya başka şeylerle suçlamamalıdır. TGS bir an önce 'sarı sendikacılık' yapmayı bırakmalı ve Cumhuriyet Gazetesi'nde devam eden grevdeki başarı durumunu kamuoyuyla paylaşmalıdır. Basın özgürlüğünden, haktan ve hukuktan söz eden TGS, diğer taraftan Anadolu Ajansı işyerlerinde yaklaşık 600 çalışanın Toplu İş Sözleşmesi hakkını engellemeye devam etmektedir."