Dolar (USD)
34.05
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2820.62
BIST 100
9746.23
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ürdünlü şehit Mahir El-Cazi'nin vasiyeti ortaya çıktı

Ürdün-İsrail sınırında 3 işgalci İsrail askerini öldüren Ürdünlü kamyon şoförü şehid Mahir El Cazi'nin şehit olmadan önce yazdığı vasiyeti ortaya çıktı.
Ürdünlü şehit Mahir El-Cazi'nin vasiyeti ortaya çıktı
09 Eylül 2024 18:06:34
Ürdün-İsrail sınırında 3 işgalci İsrail askerini öldüren Ürdünlü kamyon şoförü şehid Mahir El Cazi'nin şehit olmadan önce yazdığı vasiyeti ortaya çıktı.

El-Cazi’nin geride bıraktığı vasiyet, Arap dünyasına mesaj niteliği taşıdı. Şehit, vatansever duruşunu ve kararlı mücadelesini ölümsüzleştiren vasiyetinde, Ürdün halkına ve tüm Arap ulusuna Siyonist işgalcilere karşı direnme çağrısında bulundu.

Ürdün-‘İsrail’ sınırında 3 işgalciyi öldüren Ürdünlü kamyon şoförü şehid Mahir El Cazi’nin şehit olmadan önce yazdığı son mektup:

“Selamün Aleyküm ve Rahmetullah ve Berekatuh

Sevgili anneme ve babama; hakkınızı helal edin ve benden razı olun, çünkü ben Allah'ın izniyle şehidim, Elhamdülillah. Benden bahsetmenizi istemiyorum, fakat benim gösterdiğim tavırdan bahsedin, belki bu, ümmetimizin evlatları ve özellikle neşmi Ürdün evlatları için baki bir motivasyon olur. Gazze'de, Filistin'de kardeşlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza yönelik korkunç katliamlar işleyen Siyonist işgalcilere karşı bir duruş sergilemelerini istiyorum... Kardeşlerim İslam evlatları eğer dininiz yoksa en azından sizde kıskançlık ve izzet olsun.

Kardeşiniz Mahir Diyab El-Cazi”

Ne olmuştu?

İşgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İşgalci İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı üzerinde silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, Kral Hüseyin Sınır Kapısı üzerinde kamyondan inen bir kişinin güvenlik güçlerine ateş açtığı kaydedildi. Saldırıda yaralanan 3 İsraillinin öldüğü, saldırganın ise etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Ayrıca, saldırganın indiği kamyonda "patlayıcı bulunma şüphesi" ile inceleme yapıldığı ifade edildi. Siyonist rejimin devlet televizyonunda yayınlanan ilk haberde, İşgalci İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda düzenlenen silahlı saldırıda ikisi ağır olmak üzere 3 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Kral Hüseyin Sınır Kapısı çift yönlü kapatıldı

Siyonist makamları, 3 İsraillinin öldüğü silahlı saldırının ardından İsrail İle Ürdün arasındaki tüm kara sınır kapılarını kapattı.