Dolar (USD)
32.64
Euro (EUR)
35.33
Gram Altın
2503.65
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ünlü işadamı FETÖ'den gözaltında

İzmir Üniversitesi ve Fatih Koleji sahibi İsmail Selim Doğanata'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
Ünlü işadamı FETÖ'den gözaltında
20 Şubat 2018 15:08:00
İzmir Üniversitesi ve Fatih Koleji sahibi İsmail Selim Doğanata'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İzmir'de bulunan ve KHK ile kapatılan Fatih Koleji ve İzmir Üniversitesi'nin sahibi İsmail Selim Doğanata ile birlikte toplam 5 kişi FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde FETÖ'nün üst mütevelli yapılanmasında bulunduğu öne sürülen işadamlarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Habertürk'ün haberine göre, operasyonda KHK ile kapatılan Fatih Koleji ve İzmir Üniversitesi'nin sahibi İsmail Selim Doğanata'nın aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen 2 kişinin ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yurtdışına kaçtığı tespit edildi.

Zanlıların FETÖ ile bağlantısı olduğu belirtilen İZDİM (İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi) adlı derneği finanse ettikleri öne sürüldü.

Mersin'de dev FETÖ operasyonu: 96 gözaltı

Mersin'de FETÖ/PDY'nin yeni yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 96 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz sonrası örgüte taraftar toplama ve para kazandırma yönünde yeniden yapılanma çalışmalarına giriştiği, Mersin ve çevresinde "gaybubet" evleri oluşturduğu ve bu evlerde firari şahısların bulunduğu yönünde bilgilere ulaşıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde aralarında büyük bölge abileri, büyük bölge mesulları, polis ve asker mahrem abileri, il ablaları, finans sorumluları ile örgütün gizli haberleşme programları olan Bylock ve Eagle kullanıcılarının da bulunduğu 96 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca evlerden 10 tanesinin aktif FETÖ/PDY öğrenci evi olduğu, büyük bir kısmının da gaybubet evleri olduğu tespit edildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri de belirlenen 111 ev ile 2 etüt merkezine yönelik operasyon başlattı. Şu ana kadar çok sayıda gözaltının olduğu, operasyonların halen sürdüğü öğrenildi.