Üniversitenin 'öğrenci rektörü'
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ali Gür, akademik hayatı ve yöneticilik görevinin yanı sıra öğrenci kimliğiyle de öğrenim hayatını sürdürüyor.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1993 yılında yüksek lisansını tamamlayan Gür, oğlunun tavsiyesi üzerine geçen yıl, "okumaktan zevk aldığım ve içimde uhde kalmıştı" diye nitelendirdiği tarih aşkıyla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Tarih Bölümüne kayıt yaptırdı.
Zaman zaman yerleşke içerisinde gezerek öğrencilerle bir araya gelen Gür, tarih bölümü öğrencileriyle karşılaştığında "öğrenci kimliğiyle" tarih sohbetine başlıyor.
Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşında ilköğretime başladığını, 47 yaşında da rektörlük koltuğuna oturduğunu söyledi.
Okumanın yaşının olmadığını ve öğrenciliğin hayat boyu devam ettiğini belirten Gür, "Hayatımın her aşamasında tarihi çok severdim ve her fırsatta tarih kitaplarını okumaya çalışırdım. Tarih okumak aslında içimde ukde olarak kalmıştı. Geçen yıl oğlum hukuk fakültesinde okurken tarih bölümünü de okumayı istedi ve bana 'Baba gel beraber okuyalım.' dedi. Bunun üzerine beraber sınava girdik ve tarih bölümüne kaydolduk. Şu an 2. sınıftayım." diye konuştu.
Hayatının her alanında tarih okumanın çok büyük katkısını gördüğünü anlatan Gür, şöyle devam etti:
"Çünkü tarihin kök saldığı ve medeniyetlerin doğuş yeri olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Buradaki gelişmeleri iyi bilmezseniz ve gereken dersleri çıkarmazsanız, gelecekte benzer sıkıntılar yaşayabiliriz. O yüzden tarihin her öğrenci tarafından gönüllü olarak okunmasını öneriyorum. Bazı arkadaşlarımız zamandan dert yanar ama ben zaman bulabiliyorsam, tüm öğrenci arkadaşlarım da bulur diye tahmin ediyorum."
"Sınav öncesi üzerim aranıyor, kimlik kontrolü yapılıyor"Prof. Dr. Gür, öğrencilik hayatının rektörlük yaşantısına da katkı sağladığına inandığını söyledi.
Sınavlara Gaziantep'in en ücra yerlerinde girdiğini anlatan Gür, sözlerini şöyle tamamladı:
"Dolayısıyla orada beni tanıyıp bilen olmadığı için tam öğrenci psikolojisine bürünebiliyorum. Sınav öncesinde üzerim aranıyor, sınavda gözetmenler gelip kimlikleri kontrol ediyor. Yani öğrencilerle eş konumda oluyorum. Öğrencilerin bu sayede sınav stresini çok iyi anlayabiliyorum, onları anlama ve empati kurma gibi duyguları tadıyorum."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.