Üniversite Sanayi İşbirliği Zirveye Çıktı
04 Eylül 2014 11:43:00
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, yeni Sanayi Tezleri Programı destekleriyle üniversite sanayi işbirliğinin adeta zirveye çıktığını belirterek, 'İlk desteklenme oranı yüzde 35'ten yüzde 55'e çıktı' dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yeni Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) destekleriyle üniversite sanayi işbirliğinin adeta zirveye çıktığını belirterek, "Son yaptığımız düzenlemeden sonra gelen 51 projeden 28'i desteklenmeye değer bulundu ve müracaatların ilk desteklenme oranı yüzde 35'ten yüzde 55'e çıktı" dedi.
Bakan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artırmak amacıyla 2006 yılında başlatılan program ile üniversitelerdeki bilgi birikimini sanayiye aktararak sanayicinin teknoloji seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.
Program kapsamında önemli destekler verildiğini ancak bunlardan daha etkin yararlanılması için yılın ilk aylarında önemli bir değişikliğe gittiklerini hatırlatan Işık, şunları kaydetti:
"Yılın ilk çeyreğinde SAN-TEZ yönetmeliğini yeniledik. Yapılan değişiklikle, KOBİ'lere verdiğimiz katkıyı artırdık. Önceki yönetmelikte bazı projeler, yatırım ağırlığı makine-donanım kalemlerinden oluşması nedeniyle reddediliyordu. Artık, seri üretimde de kullanılabilecek bu alımları kısmi de olsa destekliyoruz. Yeni düzenleme ile Ar-Ge faaliyetlerinde kullanılacak makine-donanım bütçesinin yüzde 40'a kadar olan kısmını biz karşılıyoruz. Öte yandan, daha önce 2 dönem olarak alınan proje başvurularını artık sürekli alıyoruz ve başvurular 2 ay içerisinde sonuçlandırılıyor."
"Yeni yönetmelikle ilgi arttı"
Yapılan bu değişikliklerle SAN-TEZ'e ilginin arttığını dile getiren Işık, bunun da kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade etti.
Bakan Fikri Işık, söz konusu düzenlemeden sonra gelen 51 projeden 28'inin desteklenmeye değer bulunduğunu, böylece müracaatların ilk desteklenme oranının yüzde 35'ten yüzde 55'e çıktığını belirterek, gelen projelerin makine-imalat, tekstil, kimya ve çevre, elektrik-elektronik, haberleşme, tarım-hayvancılık ve gıda ile enerji sektörlerinde yoğunlaştığını bildirdi.
SAN-TEZ kapsamında projesi en fazla desteklenen üniversiteleri de açıklayan Işık, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 3'e proje ile desteklerden faydalandığını sözlerine ekledi.
Kayanak: AA
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.