Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
37.98
Gram Altın
2831.74
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

UNESCO skandal bir rapor daha yumurtladı!

Çocukların cinsel eğitimi (!) ile kafayı bozmuş kurumlardan UNESCO yeni bir rapor yumurtladı. Türkiye'ye çocuklara "cinsel eğitim verin, gayri meşru her tür ilişkiye girsenler" demeye getiren rapordaki tuzakları, "cinsel eğitim" adı altında arka planda hedeflenin asıl amaçları Milat Gazetesi Yazarı Eğitimci Ufuk Coşkun ile konuştuk.
UNESCO skandal bir rapor daha yumurtladı!
12 Ocak 2018 12:28:00
Çocukların cinsel eğitimi (!) ile kafayı bozmuş kurumlardan UNESCO yeni bir rapor yumurtladı. Türkiye'ye çocuklara "cinsel eğitim verin, gayri meşru her tür ilişkiye girsenler" demeye getiren rapordaki tuzakları, "cinsel eğitim" adı altında arka planda hedeflenin asıl amaçları Milat Gazetesi Yazarı Eğitimci Ufuk Coşkun ile konuştuk.

MilatGazetesi.com

Çocukların cinselliğine kafayı takan kurumların başında gelen UNESCO yumurtladığı yeni raporunda, ülkeleri "cinsel eğitim" konusunda uyardı!.. UNESCO'cular yayınladıkları raporla, müfredatlarda yer alacak "kapsamlı cinsel eğitim"in, çocukların geleceği için şart olduğunu ileri sürecek kadar ileri gitti. UNESCO'ya göre bu ileri yaşlarda hastalıklar, istenmeyen gebelik ve cinsel şiddetin önlenmesindeki kritik rol oynuyormuş. UNESCO'cular bu eğitimin yaş ve gelişime uygun odaklı olması gerektiğini de buyurdu. Hadsiz UNCESCO'nun bu gidişle çocuklar için "uygulamalı cinsel eğitim" istemesinden korkuluyor.

UNESCO'nun skandal raporu üzerine görüşüne başvurduğumuz Milat yazarı eğitimci Ufuk Coşkun, Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyardı: "Sakın UNESCO'yu dinlemeyin. 'Aman biz de alalım' demeyin!"

ABD ve Avrupa'da, bilhassa İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde bu programla ilgili ciddi şikayetlerin söz konusu olduğu bilgisini veren Milat yazarı Ufuk Coşkun, "Gençler ve çocuklar üzerinde bu programın olumsuz etkileri olduğu tespit edildi" dedi.

UNESCO'nun yayınladığı bu tür raporlarda sürekli olarak Afrika, Orta Doğu, Asya'da bizim gibi ülkeleri hedef aldığına dikkat çeken eğitimci yazar Ufuk Coşkun, "Diyorlar ki 'Her yıl dünyada 15 u2013 19 yaş arasında 100 bin kişi istenmeyen gebelik yaşıyor ve kürtaja başvurarak çocuk aldırıyor. İstenmeyen gebeliklerin önüne geçilmesi için gençlere cinsel eğitim verilmeli.' Bakın çocukların gayri meşru ilişkiye girmelerine müdahale etmiyorlar, sadece cinselliklerini korunarak ve daha düzenli bir şekilde yapmalarını teşvik ediyorlar.

NEDEN SÜREKLİ AFRİKA VE ORTADOĞU ?

Son 15 yılda yapılan araştırmalarda, sadece ABD'de 200 binden fazla çocuk evliliğine rastlandığını hatırlatan Ufuk Coşkun, "ABD'nin Alaska eyaletinde 12 yaşındaki çocuklara resmi olarak, yasal olarak evlilik izni verildi. Bu onlar için yeni bir şey de değil. Zaten 10 - 11 yaşlarındaki çocukların yasal olarak evlendirildiği bölgeler de var. Yani bu UNESCO gibi kurumlar eğer samimi iseler, işe önce kendilerinden başlamaları gerekiyor. Samimi olsalar en başta ABD'den örnekler verirler. Ama bunların amacı bizim geleneksel aile yapımızı, çok masum gibi gösterdikleri projelerle bu aile yapısını kökten sarsmak" şeklinde konuştu.

Türkiye'de muhalif bazı yapıların sadece bir tek örnek bile yaşansa, hemen yalan yanlış haberlerle, hiçbir teyit ihtiyacı hissetmeden ülkeyi ayağa kaldırdığının altını çizen Coşkun, "Eğer bu kadar duyarlı iseler neden dünya genelinde 10-11 yaşında 200 binin üzerinde evliliğe tepki göstermezler? Kendi içlerinde bir cinsel taciz, çocuk istismarı olduğunda sesleri asla çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

MEB'E KRİTİK UYARI

Proje raporlar konusunda uyanık olunması gerektiğini belirten Coşkun, Meb'e şu uyarıda bulundu: Buradan özellikle şu uyarıyı yapıyorum. MEB, özellikle UNESCO gibi kurumlar tarafından dayatılan cinsel eğitim, cinsel eşitsizlik projelerini doğrudan gündemine alıp, hemen uygulamaya sokmamalıdır. Eğer bu hataya düşülürse ortaya çok ciddi olumsuz sonuçlar çıkar.

Buradan MEB'i uyarıyorum, sakın dinlemeyin. Bazı ülkelerde çocukların psikolojisini bozduğu için kaldırıldı. Aman biz alalım demeyin. pic.twitter.com/hUFVlRswR5

u2014 Ufuk Coskun (@ufukcoskunn) 12 Ocak 2018

BU ETCEP'TEN DE KÖTÜ BİR PROJE

MEB ve AB ortaklığıyla yürütülen ETCEP (Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi) adındaki projenin bunlardan biri olduğunu kaydeden Coşkun, "MEB'in verdiği bilgilere göre; 'Bu programla binden fazla maarif müfettişi, idareci ve öğretmen toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili eğitim aldı. Ayrıca, 542 kadın idareci ve öğretmene yönelik de liderlik eğitimleri gerçekleştirildi.' Bu ise ETCEP'ten bile daha kötü bir proje. Dolayısıyla MEB UNESCO'nun cinsel eğitim konulu önerisini gündeme dahi almamalıdır" dedi.

Geçtiğimiz günlerde uyuşturucu kullanan 20 kadar genç kızın okul önünde kavgasına şahid olunduğunu söyleyen Coşkun, "Bir veli 'Neden bu çocuklar bu şekilde' diye feryad ediyordu. Aileler artık yavaş yavaş okullarda işlerin iyi gitmediğini söylemeye başladılar. Okullarda tarih yok, ahlak yok. Öz değerlerimizden yoksun bir anlayışı, Avrupa'nın kurum ve kuruluşlarının tavsiyelerini MEB artık gündemine almamalıdır. Sıkıntı şu, biz artık bunları eskiden olduğu gibi daha demokrat görüneceğiz gibi duygularla ele almamalıyız" dedi.

CHP'li Kadıköy Belediyesi bir etkinlikte prezervatif dağıtmamış mıydı diye soran Coşkun, "Bu zihniyet odur işte. Allah korusun CHP bugün bugün iktidarda olsa, okullar bu projelerden geçilmez. Ne ahlak kalır, ne değer kalır. Evlenecek çiftlerden isteyenlere tercihe göre elbette cinsel eğitim verilebilir. Ancak siz bu şekilde dayatarak, muhafazakar ailelerin hassasiyetlerini yok sayıyorsunuz. Yani bahsi geçen proje isteğe bağlı bir şey de değil. Tüm çocukları mecbur bırakacaklar" dedi.

ÇOCUKLARIN AHLAKİ EĞİTİME İHTİYACI VAR

Ufuk Coşkun uyarılarını şu sözlerle tamamladı: "Çocukların cinsel eğitime değil, ahlaka ihtiyacı var, değerler eğitimine ihtiycı var. Tabi bu ilk girişim de değil. Örnekler çok. Çocuklarımızı masal kitapları ile, çizgi flimlerle, televizyon dizileri ile etkileri altına almaya çalışıyorlar. Bütün bu çalışmaların amacı Müslüman Türk insanının fıtratını bozmak."

Ufuk Coşkun'un "Nötr cinsiyet, üç ebeveynli çocuklar ve MEB" başlıklı yazısı için TIKLAYINIZ