Dolar (USD)
34.13
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2883.16
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Umutlar yeniden yeşerdi

Çözüm Süreci kapsamında PKK'ya silah bırakma çağrısı ile hasreti çekilen barış ortamına bir adım daha yaklaşıldı. Bölge halkı artık kaderinin değişeceğine inanarak bu topraklarda bir daha silahların konuşmasını istemiyor. Bu önemli adım ile halk artık sürece daha umutla bakıyor.
Umutlar yeniden yeşerdi
05 Mart 2015 01:00:00
Çözüm Süreci kapsamında PKK'ya silah bırakma çağrısı ile hasreti çekilen barış ortamına bir adım daha yaklaşıldı. Bölge halkı artık kaderinin değişeceğine inanarak bu topraklarda bir daha silahların konuşmasını istemiyor. Bu önemli adım ile halk artık sürece daha umutla bakıyor.

EZGİ ÇELİKANKARA

Hükümet ve HDP heyeti arasındaki görüşme sonrasında yapılan açıklama Doğu Anadolu Bölgesinin yüzünü güldürdü.Hükümet, milletin desteği ile Çözüm Süreci'ni nihai sonuca ulaştırmaya kararlı. Terör nedeniyle yıllardır büyük sıkıntıların yaşandığı Güneydoğu Anadolu Bölgesini artık silahsız bir bahar bekliyor. 30 yıllık çatışma sürecinin biterek kalıcı barışın gelmesi ise bölge halkının tek isteği.

"KAN VE GÖZYAŞI İSTEMİYORUZ"

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, yapılan açıklama ile bölgede bir bayram havası estiğini belirtti. Öcalan'ın PKK'ya silahların bırakılması ile ilgili ilk defa net çağrıda bulunduğunu söyleyen İçten, " Umuyoruz Kandil, HDP, KCK ve bu işin Avrupa kanadı Öcalan'ın silahları bırakın cümlesine karşılık verir. Çünkü vatandaşın talebi bu yönde" dedi. Çözüm Süreci zarfında Kürt halkının kan, gözyaşı, terör ve şiddet olmadığında hayatlarında nelerin değiştiğini gördüklerini söyleyen İçten, bölge halkının artık kan ve gözyaşı istemediğini vurguladı. Silah bırakma çağrısında Öcalan'ın sözünün dinlenmediği takdirde Kürt halkının bunun hesabını soracağına belirten İçten, bölge halkının süreçte desteğinin ve duruşunun önemli olduğunu ifade etti.

"KÜRTLER NET"

Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, PKK'ya silah bırakma çağrısı ile somut adımların atılması ve kaba hatlarıyla yol haritasının çıkmış olmasının bölge halkı tarafından oldukça olumlu karşılandığını söyledi. Süreci provoke etmeye yönelik açıklama ve davranışları artık halkın asla affetmeyeceğini söyleyen Alpay, "Millete çok büyük acılar yaşatan bir dönemi sona erdirmek üzere tarihi bir adım atıldı.Çok net olarak görüyoruz ki bölge halkı süreci sahiplenerek destekliyor. Bu konuda artık herkesin hassas ve özenli davranması gerekiyor" dedi.

" ARTIK GERİ DÖNÜŞ YOK"

Barışa Bak Platformu Sözcüsü Cengiz Algan, Dolmabahçe mutabakatıyla hükümet ve HDP heyetinin ortak açıklama yapmasıyla önemli bir eşiğin aşıldığını ifade etti. Daha önce ayrı ayrı yapılan açıklamaların ortaklaştırılması çözüm iradesinin birlikte sürdürüldüğünü göstermesi açısından da önemli bir sembol olduğunu söyleyen Algan, "Artık geri dönüş ihtimali çok çok zayıfladı. Her türlü provokasyona rağmen bugünlere gelen sürecin bu aşamadan itibaren nitel sıçramalarla ve daha büyük adımlarla ilerleyeceğini düşünüyorum. Hayırlı olsun memlekete" dedi.