Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ÜMMETE İFTİRA

Tüm dünyada on binlerce yetimin bakımını üstlenen, yüz binlerce mazlumun yolunu gözlediği İHH'ya çirkin komplo! Hatay'da İHH tırında silah bulunduğu yalanıyla ümmetin yüz akı İHH da "operasyona" dahil edildi! Vakıf, hukuka başvuracak.
ÜMMETE İFTİRA
03 Ocak 2014 01:00:00
Tüm dünyada on binlerce yetimin bakımını üstlenen, yüz binlerce mazlumun yolunu gözlediği İHH'ya çirkin komplo! Hatay'da İHH tırında silah bulunduğu yalanıyla ümmetin yüz akı İHH da "operasyona" dahil edildi! Vakıf, hukuka başvuracak.

Geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, hükümete yönelik komplonun bir sonraki safhasının İHH'yı hedef alacağına ilişkin duyumlar aldıklarını söylemişti.

Senaryo oynanmaya başlandı

İHH'ya yönelik bir saldırının olacağı İsrail radyosunun geçtiğimiz günlerdeki bir yayınıyla da tahmin ediliyordu. İsrail radyosunda konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, açıkça İHH'yı hedef göstermişti. Lieberman, "İHH İsrail için büyük tehlikedir" demişti.

Önceki akşam Radikal Gazetesi internet sitesinde yayınlanan haberde, Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin bir ihbarı değerlendirerek, Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde İHH'ya ait yardım tırında silah bulduğu, araçtaki İHH Bölge Müdürü ve bir MİT elemanının tırın aranmasını engellendiği iftirası yer aldı.

Provokatif twitler

Bugün ve Today's Zaman gibi siteler de anında bu operasyonel haberi sitelerine alarak yayılmasını sağladı. Ardında da bu yalan haber anında sosyal medyada kara propagandaya dönüştürülmek istendi. Gezi olaylarında attığı provokatif twitlerle dikkat çeken Taraf yazarı Ceyda Karan ile aynı gazetenin hükümet karşıtı yazılarıyla bilinen yazarı Emre Uslu da, yalan haberi sosyal medyada yaymak için çaba gösterdi.

Jandarma da yalanladı

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Radikal Gazetesi sitesinde Fatih Yağmur imzasıyla çıkan haberin karalama, suç oluşturma ve isnat etme amaçlı bir iftira olduğunu açıkladı. Vakıftan yapılan açıklamada: 'Bölgede Vakfımıza ait yardım tırı bulunmamaktadır. Ayrıca bölge ekiplerimiz Kırıkhan Jandarma birimine giderek olay yerinde İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir. Hatay İl Jandarma Komutanlığı da avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir. Radikal Gazetesinin İHH adını vererek bu haberi karalama amaçlı yapması manidardır. Her türlü hukuki yola başvuracağımızı ve dava hakkımızı saklı tutarak şimdilik bu kadar açıklama ile kamu oyunu aydınlatmak istiyoruz" denildi.

İHH'nın açıklamasında, 17 Aralık operasyonu ile beraber oldukça sıklaşan bir şekilde İHH'ya yönelik iftira, karalama ve tuzak oyunlar oynandığı kaydedilerek başta devlet kurumları ve medya olmak üzere tüm yetkili kurumlara bağlı çalışanlardan da mensubiyetlerine değil hukuka ve ahlak ilkelerine uygun davranmaları istendi.

Operasyonu yapanı biliyoruz

İHH Başkanı Bülent Yıldırım konuyla ilgili bir televizyona açıklama yaptı. Yıldırım şunları söyledi: "Bu bize yapılan bir operasyon ve biz bu operasyonu kimlerin yaptığını çok iyi biliyoruz, bunların kim olduğu ortaya çıkacak. Onlar bizim yakamızı bırakmıyor, biz de onların yakasını bırakmıyoruz! İsrail cezasını çekecek. Yurt dışında çalışan arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse bunun hesabını verecekler. Hukuk davası açacağız. İHH'ya ait olduğu söylenen tır kesinlikle bize ait değil. Paralel devletin içinde İHH'yi tanıyanlar niçin harekete geçmiyor? İstedikleri, el-Kaide ile bağlantılayıp itibarsızlaştırmak. 40 bin yetime bakıyoruz. Bunlar bu ülkeyi yakmaya niyetliler."

Asılsız iddialara yanıt

Bediüzzaman Said Nursu00ee'nin talebesi Mehmet Fırıncı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılının aralık ayında yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı. Bediüzzaman Said Nursu00ee'nin talebesi Mehmet Fırıncı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılının aralık ayında yaptıkları görüşmede, "din ilimleri ile fen bilimlerinin birlikte okutulacağı üniversitelerin açılması, Ayasofya'nın tekrar cami olarak ibadete açılması ve Risale-i Nur'ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından neşredilmesi" talebini ilettiklerini açıkladı.

Kasıtlı yorumlar

Fırıncı, son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretlerine ilişkin fotoğrafla ilgili olarak sosyal medyada çıkan asılsız söylentilere karşı açıklamada bulundu. Fırıncı, yaptığı yazılı açıklamada, "Son günlerde tekrar ortaya çıkan ve kasıtlı saptırmalarla başka bir mana yüklenen bir fotoğrafımızla ilgili olarak şu açıklamayı yapmak lüzumu hasıl olmuştur" ifadelerine yer verdi. Başbakan Erdoğan'la birlikte yer aldıkları fotoğrafın 2012 yılının aralık ayına ait olduğuna dikkati çeken Mehmet Fırıncı, ziyareti, "Bediüzzaman Hazretleri'nin bütün hayatı boyunca takip ettiği ve zamanın idarecileri nezdinde teşebbüslerde bulunduğu üç idealinin devlet ve yetkililerimize aksettirilmesi için" gerçekleştirdiklerini vurguladı.

O fotoğraftaki kişiler

Fırıncı, görüşme sırasında çekilen ve sosyal medyada asılsız söylentilerin çıkmasına yol açan fotoğraftaki kişilerle ilgili olarak, "Söz konusu resimde yer alan kişilere gelince, bunlar (soldan sağa) Mehmet Fırıncı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Barla Platformu Başkanı Said Yüce, Bediüzzaman'ın talebeleri Abdülkadir Badıllı, Said Özdemir, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve yine Bediüzzaman'ın talebesi olan Abdullah Yeğin'dir" açıklamasında bulundu.

Fotoğraf Aralık 2012'de çekilmiş

Geçtiğimiz günlerde, Bediüzzaman'ın talebelerinin Başbakan Erdoğan'la birlikte çekilmiş fotoğraflarının kamuoyuna yansıması üzerine, sosyal medyada, "Bediüzzaman'ın talebelerinin, son günlerdeki 'paralel devlet' tartışmaları üzerine Başbakan Erdoğan tarafından Başbakanlık'a çağrıldıkları" iddiası ortaya atılmıştı. Ancak, söz konusu fotoğrafın Aralık 2012'de çekildiği ortaya çıkmıştı.