Dolar (USD)
34.10
Euro (EUR)
38.08
Gram Altın
2872.39
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ümitleri bitirme çabası

yaşanan son olayların yeşeren ümitleri bitirme gayesi güttüğünü vurgulayarak, herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.
Ümitleri bitirme çabası
02 Temmuz 2013 00:00:00
yaşanan son olayların yeşeren ümitleri bitirme gayesi güttüğünü vurgulayarak, herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.

MİLAT/ ANKARA

Çatışmasızlık sürecinin başlamasıyla birlikte yeşeren ümitlerin Gezi olayları, Cizre ve Lice'deki olaylar ile kesintiye uğramaması gerektiğini ifade eden Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Şubesi Ömer Evsen, herkesi sağduyu olmaya davet etti.

"Çözüm için önemli noktadayız"

Ortaya çıkan olayların terör sorunun çözümünde önemli bir yol alınmışken ortaya çıkmasının manidar olduğunu belirten Evsen, "Barış sürecinin coşkuyla sürdüğü hatta ikinci aşamaya geçildiğinin ilan edildiği bir süreçte, Akil adamların raporlarını sunduğu günün öncesinde Cizre olayının, ardından Lice olayının olması tesadüf olmasa gerektir. Yıllardır kan ve gözyaşı akan Ülkenin umutlarını söndürmeye kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.

Adli kontrol yapılmalı

Gösteri yapan bir gurubun üzerine silah sıkılmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Evsen, "Adli ve idari makamlar bu olayda sorumluluğu olan herkesi, sivil ve ya asker kim olursa olsun ortaya çıkarma noktasında titizlikle davranarak sonuca bir an önce ulaşmak için çaba sarf etmelidirler. Bu olayın dosyası tozlu raflarda kaybolmamalıdır" dedi.

"Barış için taşın altına elimizi koymalıyız"

Barış adına uzanan her elin tutulması bu ülke insanının olmazsa olmazı olmalıdır" diyen Evsen, şu şekilde devam etti: "Kimse ön kabullerinin ardına sığınmamalıdır. Çok önemli bir süreçten geçen ülkemizin hassas durumu da göz önüne alınarak atılacak her adıma özen gösterilmeli, sorumlular sorumluluk bilinciyle hareket etmelidirler. Çok zor yakalanan böylesi değerli bir ortam basit çıkarlara feda edilmemelidir."

Barışa engel konulamaz

Barışın önüne engel koyanları, tarihin affetmeyeceğinin altını çizen Evsen, "Bu vesileyle Ölen gencimiz Medeni Yıldırıma Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Ayrıca kaçırılan uzman çavuşunda bir an önce serbest bırakılmasını Ülkemizde barışı isteyen tüm fertler adına istiyoruz" şeklinde konuştu.