Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
35.20
Gram Altın
2472.32
BIST 100
10843.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ümit Özdağ ve PKK ortak noktada buluştu

02 Temmuz 2024 14:00:01
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ülkede en başta PKK/YPG'ye yönelik operasyonlar gerçekleştiren Türk Ordusu'nun Suriye'den geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), uzun süredir Suriye ve Kuzey Irak'ta PKK/YPG'ye karşı operasyonlar gerçekleştiriyor. Son dönemde TSK'nın terör örgütlerine ağır kayıplar verdirdiği bu süreçte, Suriye'deki rejim yönetimi Beşar Esad, Türkiye ile teröre karşı iş birliğine hazır olduklarını açıkladı.

OLAYLARIN FİTİLİ KAYSERİ'DE ATEŞLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esad ile görüşmeye olumlu yaklaşması, bölgede terör örgütlerini destekleyen yapıyı rahatsız etti. Bu gelişmelerle eş zamanlı olarak provokatif olaylar yaşanmaya başladı. Kayseri’de Suriyeli bir şahsın 6 yaşında bir çocuğu taciz etmesi, halkın öfkesini tetikledi. Kayseri'de öfkeli kalabalık, protestonun dozunu aşarak Suriyelilerin iş yerlerini ve araçlarını ateşe verdi.

SURİYELİ BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEDİ

Olayların ardından 67 kişi gözaltına alınırken, Suriye'de de provokatif olaylar meydana geldi. Türk bayrağının yakıldığı ve Türk karakollarına saldırıların yapıldığı bu girişimlerin ardından, Suriye Geçici Hükümeti ve Suriye Milli Ordusu Türkiye lehinde açıklamalar yaptı. Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, Türk halkından özür diledi ve Suriye Milli Ordusu, Türk bayrağını göndere çekti.

ASIL SORUN PKK/YPG

TSK'nın Suriye'deki mücadelesi PKK/YPG'yi en çok rahatsız ederken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Türk askerinin Suriye'de bulunmasına sadece sığınmacı perspektifinden bakan Özdağ, Türk ordusunun Suriye'den çekilmesi gerektiğini savundu.

SURİYE’DEN GERİ ÇEKİLMELİYİZ

Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Bunun için de yapılması gereken Suriye rejimiyle derhal görüşmelere başlamak, diplomatik ilişkileri tekrar kurmak ve Türk askerinin yapılacak bir anlaşma çerçevesinde, bu anlaşmanın bir ayağı Suriyelilerin Suriye’ye geri dönüşü, diğer ayağı da Türk Ordusunun Suriye’den geri çekilmesi olmalıdır. Suriye’den geri çekilinmelidir."