Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2421.59
BIST 100
9710.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Özdağ ve Kılıçdaroğlu imzaladı! 4. madde dikkat çekti

Milliyetçi olduğunu iddia eden Özdağ'ın Kandil'in partisi HDP'nin de destek verdiği Kılıçdaroğlu ile imzalanan mutabakat metni ortaya çıktı.
Özdağ ve Kılıçdaroğlu imzaladı! 4. madde dikkat çekti
24 May 2023 12:05:02
Milliyetçi olduğunu iddia eden Özdağ'ın Kandil'in partisi HDP'nin de destek verdiği Kılıçdaroğlu ile imzalanan mutabakat metni ortaya çıktı.

7 maddenin yer aldığı metinde PKK başta olmak üzere FETÖ, IŞİD bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edileceğine vurgu yapan Özdağ, "Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir." dedi.

HDP'ye 'hayır' diyemiyor diye İYİ Parti'den istifa etmişti

HDP'ye 'Hayır' denmiyor diye İYİ Parti'den istifa eden Özdağ, yedili masa'nın adayı için oy istedi. Irkçı söylemleriyle gündemden düşmeyen Özdağ, "FETÖ'cü derneklerin kurucusu ve yöneticisi olan, Türkiye'nin bayramı diye kutlayan kriptolarla, HDP'yi Kürtlerin temsilcisi olarak görüp HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, aynı partide bulunmam mümkün değildir." demişti.

"6'lı masa dönerse FETÖ de döner"

Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteği sonrası eski sözleri gündeme gelirken, daha önce konuk olduğu programda FETÖ için şu ifadeleri kullanmıştı:

Şimdi AK Parti gider 6'lı masa dönerse FETÖ de geri döner. Benim İyi Parti'den ayrılmamın nedeni FETÖ'ye karşı gösterilen ılımlı tutum. DEVA'nın, Ahmet Davutoğlu'nun tutumu aynı.

İşte imzalanan mutabakat metninin detayları