Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2291.24
BIST 100
9056.6
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendiriyorlar

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, uluslararası medyanın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini, bunun 'anormal bir husus' olduğunu söyledi.
Uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendiriyorlar
13 Haziran 2013 17:39:00
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, uluslararası medyanın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini, bunun 'anormal bir husus' olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin "Türkiye'de insanlar görüşlerini ifade etmek istediği zaman her tür demokratik yolu kullanma hakkına sahiptir. Bu da onlardan bir tanesidir. Anormal olan bir husus var. O da şu: uluslararası medyanın ve uluslararası bazı çevrelerin Türkiye'deki vatandaşlarımızın demokratik sınırlar içerisinde ortaya koyduğu, daha önce de benzerlerini çok kereler ortaya koyduğu bu olayı farklı yansıtması, maalesef gerçek olmayan bilgilerle uluslararası kamuoyunu yönlendirmesidir" dedi.

Bozdağ, Kongo-Türkiye Karma Komisyon 1. Dönem Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, iki ülkenin tarihi ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmaları bakımından büyük benzerlikler taşıdıklarını kaydetti.

Kongo ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso'nun ziyareti ile yeni bir boyuta taşındığını dile getiren Bozdağ, Mart ayında Brazavil'de meydana gelen patlamada yaşanan kayıplardan duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Türkiye ile Kongo arasındaki ekonomik ve ticari bağların sağlam bir zemine oturtularak ileri seviyeye yükseltilmesinin önünde hiçbir engel olmadığını ifade eden Bozdağ, bunun için gerekli irade ve arzunun her iki tarafta da bulunduğunu dile getirdi.

THY'nin Brazavil'e doğrudan uçuşları

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, THY'nin Brazavil'e doğrudan yapması yönündeki isteklerin farkında olduğunu dile getirerek, "THY yöneticileri ile yaptığım görüşmede uçuş kararının onaylandığı bildirildi. Teknik alt yapı hazırlıkları sürüyor. 2013 yılı sonu itibarıyla Brazavil'e doğrudan uçuşlar gerçekleştirilecek" dedi.

Taksim Gezi Parkı olayları

Konuşmasında Taksim Gezi Parkı olaylarına da değinen Bozdağ şunları kaydetti:

"Türkiye'de insanlar görüşlerini ifade etmek istediği zaman her tür demokratik yolu kullanma hakkına sahiptir. Bu da onlardan bir tanesidir. Anormal olan bir husus var. O da şu: uluslararası medyanın ve uluslararası bazı çevrelerin Türkiye'deki vatandaşlarımızın demokratik sınırlar içerisinde ortaya koyduğu, daha önce de benzerlerinin çok kereler ortaya konulduğu bu olayı farklı yansıtması, maalesef gerçek olmayan bilgilerle uluslararası kamuoyunu yönlendirmesidir. Uluslararası medyanın ve bazı uluslararası çevrelerin İstanbul'da yaşanan hadiseleri, Türkiye'de olanları, doğru aktarmaması sizin gibi çok değerli dostlarımızın Türkiye'de yaşanan hadiselerle ilgili belki farklı bir değerlendirme yapmasına zemin hazırlamıştır. Bunlar demin de söylediğim gibi normalidir. Bu, Türkiye'deki demokrasinin gücünün milli iradenin öneminin, hukukun üstünlüğünün Türkiye'de yerleştiğini gösteren bir somut göstergedir."

Türkiye'deki olayların, demokrasinin, insan hakları alanında Türkiye'nin geldiği noktanın, hukukun üstünlüğü konusunda hükümetin, halkın ve devletin gösterdiği hassasiyetin somut bir göstergesi olduğuna vurgu yapan Bozdağ, "Bunlar da diğer olaylar gibi demokratik tepkiler ortaya konduktan sonra mecrasında akmaya devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kongo ile Türkiye arasında diplomatik pasaportlara vize uygulanmamasını öngören anlaşmanın onaylandığını karşılıklı olarak teati edildi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan