Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ukrayna Türkiye'den ulaşım ve tarım ekipmanları desteği istedi!

Ukrayna uğradığı Rus saldırıları sebebiyle zor günler geçirirken yatırım zincirlerinin zarar görmesi sebebiyle Türkiye'den yardım istedi.
Ukrayna Türkiye'den ulaşım ve tarım ekipmanları desteği istedi!
28 May 2022 09:58:55
Ukrayna uğradığı Rus saldırıları sebebiyle zor günler geçirirken yatırım zincirlerinin zarar görmesi sebebiyle Türkiye'den yardım istedi.

Başta tekstilciler olmak üzere, hammadde girdilerini Türkiye'den temin eden sanayicileri için Türkiye'den destek isteyen Ukrayna, deniz yoluyla ülkelerine alternatif ulaşım rotası geliştirilmesi ve tarım ekipmanı talebinde de bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svyrydenko'nun geçtiğimiz ay sonunda Türkiye'de gerçekleştirdiği görüşmede, Ukrayna'da faaliyet gösteren ve savaş öncesinde üretim için hammadde ve üretim girdilerini Türkiye'den temin eden başta tekstil üreticileri olmak üzere Ukraynalı sanayiciler için Türkiye'den yardım talebinde bulunuldu.

Anahtar teslim ekipman

Önümüzdeki süreçte Ukrayna'da yer alan ve hammadde ile diğer girdilerini Türkiye'den temin eden, Ukrayna'ya benzer ürünlerin satışını yapan firmalar, çözüm önerilerini Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile paylaşacak. Savaş nedeniyle ihracatta yaşanan sorunlar hakkında da ekonomi yönetimine bilgi verilecek.

Ukrayna ile temaslarda bir dizi başka konu da gündeme geldi. Sabah'ın haberine göre, Ukrayna'dan Türkiye'ye deniz ürünleri arzının yeniden başlatılması, deniz yoluyla alternatif ulaşım rotasının geliştirilmesi ve Ukrayna'ya tarım ürünlerinin işlenmesi için Türk ekipmanlarının temini de iki ülke arasında görüşülen diğer konular arasında yer aldı. Ukraynalı şirketlerin anahtar teslim teknolojik ekipmanlara ihtiyaç duyduğunu dile getiren Ukraynalı yetkililer, bu ekipmanlar için Türkiye'nin önemli tedarikçilerden biri olabileceğini ve bunun için Ukraynalı müşterilere ihracat finansmanı sağlanabileceğini ifade etti.

Tahıl krizinde gözler Ankara'da

Ukrayna Savaşı nedeniyle dünya çapında bir gıda krizinin çıkmasından endişe ediliyor. Rusya ile birlikte küresel buğday arzının yaklaşık üçte biri Ukrayna'dan sağlanıyor. Tahıl ihracatı yapılamaması nedeniyle küresel çapta gittikçe büyüyen bir gıda krizi yaşanıyor.

Ankara'nın Ukrayna tahılının Türkiye üzerinden ihraç edilebilmesi için Moskova ve Kiev ile müzakereler halinde olduğu bildirildi. Reuters'a bilgi veren üst düzey bir Türk yetkili, "Türkiye üzerinden açılacak bir koridorla bu tahılın hedeflenen pazarlara ulaşmasına yönelik bir talep var. Müzakereler devam ediyor" dedi.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Yorumlar (1)

Misafir
Tek  hedef  lanetli  israil  vatandaşlarlarını filistindeki 10,000 lerce  konut yapıldı  ukrainedeki  yahudiler  gitmek istemiyor sizmisiniz  gitmek istemeyen  rusya 90 gün saldırdı  burda dikkat  saldırılan  yerlerde  bir tane  bile  yahudi  yok  ve  sonuç  filisitine  göç  başladı  bizim  recep  lanetli  herzog la  bunlarmı  konuştu  ? 15,000 -20,000 bin  yahudi  filistine  göç başladı , tek hedef,de  buydu  zaten. Ukraine  başkanı  sionist  yahudi  bozuntusu,dur  tiyatro maymunu  yani  tiyatrodan  alındı  başkan  yapıldı  bunları yapan  yahudilerdir ! Şimdi  sıra  polanya,daki  yahudilere  geldi  !!!
1 yıl 10 ay önce Yanıtla