Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.07
Gram Altın
3003.45
BIST 100
8872.85
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırısının ikinci dalgası başladı

Rus ordusu, Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine İHA'larla ikinci saldırı dalgasını başlattı.
Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırısının ikinci dalgası başladı
26 Ağustos 2024 14:48:53
Rus ordusu, Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine İHA'larla ikinci saldırı dalgasını başlattı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya'nın Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırının ikinci dalgasını başlattığını bildirdi. Yapılan açıklamada, İHA'ların Kiev, Çerkassi, Poltava ve Kirovograd bölgelerinde görüldüğü kaydedildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, X hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın düzenlediği yoğun füze ve İHA saldırılarına tepki göstererek, bu eylemleri "savaş suçu" olarak nitelendirdi. Kuleba, uluslararası toplumun Rusya'nın saldırılarını somut adımlarla kınaması gerektiğini vurguladı ve Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki meşru askeri hedeflere saldırı hakkını teyit etmesi çağrısında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de, Rusya'nın bugün gerçekleştirdiği hava saldırısının Ukrayna'ya yönelik en yoğun saldırılardan biri olduğunu belirtti. Zelenskiy, saldırıda 100'den fazla füze ve yaklaşık 100 İHA'nın kullanıldığını açıkladı. Saldırıların özellikle sivil altyapıya, özellikle de enerji sistemine ağır hasar verdiğini ifade eden Zelenskiy, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını dile getirdi. Ayrıca, Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Rusya'nın 15 bölgedeki enerji altyapısına ciddi zarar verdiğini doğruladı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme