Uçaklarda türbülansı önleyen çip yalanıyla 20 milyon TL'lik vurgun yaptı
İstanbul'da sinema filmlerine konu olabilecek türden bir dolandırıcılık hikayesi yaşandı.
Fizik mezunu olan Ç.İ. adlı kadın, kendini alanında çığır açacak bir buluş gerçekleştirmiş gibi tanıttı.
Bir süre önce, dolandırıcı kadın kendini çevresindekilere ve akrabalarına önce fizik mühendisi olarak tanıttı ve daha sonra Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını iddia etti.
Kendini başarılı bir bilim insanıymış gibi tanıttı
Herkese kendisini başarılı bir bilim insanıymış gibi tanıtan Ç.İ., geliştirdiği ve "CAFA CHIP" adını verdiği bir yazılımla uçakları türbülanstan önleyen bir çip yaptığını öne sürdü.
Ç.İ.'nin iddiasına göre bu buluş sayesinde uçak türbülansa girmeden önce pilota uyarı verip uçağı en güvenli yeni rotaya geçmesi sağlanacaktı.
Uçak türbülansa girmeden önce en güvenli rotanın nasıl bulunacağına dair bir yazılım geliştirdiğini öne sürdü
Kendisinin bu buluşunun reklamını yaptıran Ç.İ., geçtiğimiz nisan ayında çıkan bu haberleri Instagram sayfasında da paylaşarak, çevresinde daha çok güven kazandı.
Ç.İ., türbülansı önlediğini iddia ettiği projesini Türkiye ve dünyada birçok şirkete pazarladığını ve bu projeye toplamda 150 milyon dolarlık yatırım yapıldığını söyledi.
Mağdurlar, bu yalana para yatırmaya karar verdi
Ç.İ.'nin öne sürdüğü söz konusu paranın büyüklüğüne kanan mağdurlar, bu yalana para yatırmaya karar verdi.
Dolandırıcı kadın önce kendisine yatırım yapan kişilerin de yatırdıkları para üzerinden yüzde 30 kazanç sağladıklarını belirtip, insanların nasıl kazanç sağladığını gösteren hesap hareketlerini sosyal medyasından sürekli paylaştı.
Çok sayıda kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdı
Kendisine gönderilen paraları paylaşarak ağına çok sayıda kişinin düşmesini sağlayan Ç.İ. başta kendi akrabaları olmak üzere pilot, doktor ve mühendislerin de arasında olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdı.
Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre tıpkı hemen hemen tüm dolandırıcılık vakalarındaki gibi, mağdurlara kısa bir süre yüzde 30'luk kar paylarıyla ödemeler gerçekleştirdi ancak mağdurlar verdikleri paraları peyderpey isteyince Ç.İ.'nin foyası ortaya çıktı.
Foyası ortaya çıktı: Mağdurlar savcılığın yolunu tuttu
İstekleri reddedilen mağdurlar hemen savcılığın yolunu tuttu. Mağdurlar yaptıkları suç duyurularında, paralarını alamadıklarını belirterek Ç.İ.'den şikayetçi oldu.
Mağdur avukatlarından Elif Nur Aydın, "İlk aşamada gönderilen paraların getirisiyle birlikte paraları mağdurlara geri göndermiş. Daha çok para koparmak maksadıyla güven tesis etmiş. Para akışından emin olan yatırımcılar daha çok getiri elde etmek amacıyla daha yüksek tutarda para gönderdiklerinde ise, paraları belirtilen zamanda iade edilmemiş" şeklinde konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.