Uçakla 8 saat uçtular hiçbir yere varamadılar
Avrupa ve Kuzey Amerika’dan Körfez ve Güney Asya’ya giden uçaklar, normalde Türkiye'nin güneydoğusundan geçerek İran veya Irak üzerinden ilerliyor.
Ancak İran’dan İsrail’e fırlatılan füzeler nedeniyle Irak ve İran hava sahaları kapatıldı, ayrıca Ürdün hava sahası da geçici olarak kapatıldı.
Bu kaosun en dikkat çekici örneği, Paris’ten Mumbai’ye giden Air France’ın AF218 sefer sayılı uçuşuydu.
Tekrar Paris'e döndü
Uçak, sekiz saatlik bir "yolculuk" sonunda tekrar Paris’e dönmek zorunda kaldı.
Airbus A350, Charles de Gaulle Havalimanı’ndan dört saatlik bir gecikmeyle havalandı ancak Irak hava sahası kapanınca uçak geri döndü.
Uçak, Paris’e başlangıç saatinden 12 saat sonra ulaştı. Bu uçuş dışında, birçok uçak güney rotasına yönlendirildi ve Mısır üzerinden Suudi Arabistan'ın iç bölgelerine uçmak zorunda kaldı.
Daha uzun rotalar nedeniyle bazı uçaklar yakıt ikmali yapmak zorunda kaldı ve birçok uçuş iki ila üç saat gecikmeli olarak varış noktasına ulaştı. Emirates ve Qatar Airways gibi havayolu şirketleri en çok etkilenenler arasında yer aldı.
British Airways’in Londra’dan Dubai’ye giden BA107 sefer sayılı uçağı, Irak-Türkiye sınırı yakınlarında rotasını değiştirerek Güney Kıbrıs’taki Larnaka Havalimanı’na indi ve varış noktasına dört saat geç ulaştı.
Uçuşlarını Körfez'deki merkezlere bağlayan birçok yolcu, aktarma uçuşlarını kaçırdı ve bazıları günlerce beklemek zorunda kaldı.
Emirates ile Dubai’ye gitmek için Viyana’ya yönlendirilen bir yolcu, sosyal medyada “Bağlantılı uçuşumuzu kaçırdık, yardım edin lütfen” şeklinde yardım çağrısında bulundu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.