Uber geri mi geliyor? Mahkeme kararını verdi!
Türkiye'deki faaliyetleri sonlandırılan Uber uygulaması ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar "Uber geri mi geliyor? Türkiye'de Uber var mı?" sorularına cevap arıyor. Gelen son bilgiye göre İstinaf mahkemesi Uber'e erişim engelini kaldırdı. Peki Uber geri mi geliyor? Türkiye'de Uber var mı? detaylar haberimizde...
İstinaf mahkemesi bugün aldığı karar ile Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı buldu. İstinaf mahkemesi kararı bozarak Uber’e erişim engelini kaldırdı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre erişim engelinin kaldırılması ile birlikte Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek.
Uber’den açıklama: Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız
Geçen yıl Türkiye’de 4,5 milyondan fazla kişi tarafından indirilip kullanılmış olan Uber’in Global sözcüsü, “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul’daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz” dedi.
İstanbul’da 14 bin 500 taksi sürücüsü tarafından kullanılmaya başlanan uygulamada Taksiciler dışında VIP olarak tanımlanan araçlarla taşımacılık yapanlar olmuştu.
Uber’e ilişkin olarak taksici dernekleri ve birlikleri dava açmış ve sonucunda Uber’in Türkiye’deki tüm faaliyetleri sonlandırılmış, web sitesi ve uygulamalarına da erişim engeli gelmişti.
Türkiye’de henüz web sitesine erişim engeli devam eden UberTaksi uygulamasını, Ticari taksiler de yolcu bulmak için kullanabiliyor.
Uber 2010 yılından bu yana hizmet gösteriyor ve toplamda 15 milyardan fazla yolculuğa erişti. Uber, 66 ülkede 700’den fazla şehirde günde 19 milyon yolculuk yapılmasına imkan sağlıyor.
Ne olmuştu?
Taksici dernekleri ve birlikleri dava açmış ve sonucunda Uber’in Türkiye’deki tüm faaliyetleri sonlandırılmış, web sitesi ve uygulamalarına da erişim engeli gelmişti.
Taksicilerin de Uber kullanmasına rağmen korsan faaliyet olarak belirlenen uygulama, Türkiye’de yasaklanmıştı.
Ticari taksilerin de yolcu bulmak için kullandığı şirket 2010 yılından bu yana hizmet gösteriyor ve toplamda 15 milyardan fazla yolculuğa erişti. Uber, 66 ülkede 700’den fazla şehirde günde 19 milyon yolculuk yapılmasına imkan sağlıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.