TZOB Genel Başkanı'ndan "tarım envanterinin hazırlanması" çağrısı
Bayraktar, yazılı bir bildiri yayınlayarak, Türkiye'deki tarımın en büyük zorluklarından birinin eksiksiz bir tarım envanterinin belirlenememesi olduğunu ifade etti.
Sağlıklı bir tarım envanterinin, başta üretim planlaması olmak üzere, sektördeki tüm paydaşlara karar almada bilgi ve güç sağlayacağına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:
"Tarım envanterini ortaya çıkarmak için yapılan sayımlar Türkiye'nin tarımsal yapısını, bu yapıda zaman içerisinde ortaya çıkan değişimleri gözler önüne serecektir. Tarımsal politikaları doğru belirlememiz, tarımsal potansiyelimizin tamamını kullanabilmemizin önünü açacaktır. Ülkemizin tarım envanteri hazırlanmalıdır."
Bayraktar; planlı, talebe uygun bir üretimin tarım açısından hayati öneme sahip olduğuna işaret ederek, "Bir sene bir üründe fiyatın yükseldiğini gören çiftçilerimizin, ertesi sene o ürüne yönelmesi nedeniyle ürün bolluğu ve dolayısıyla fiyatlarda aşırı düşüş yaşanabiliyor. Ertesi yıl aynı ürünün fiyatı üretim azlığından yükseliyor. Üretici de tüketici de mağdur oluyor." ifadelerini kullandı.
Tarım sektöründe yapılacak sayımla tarımsal işletme verilerinin ortaya konulacağının altını çizen Bayraktar, bu sayede üretim maliyetleri ve gelirler hakkında da bilgi edinileceğini belirtti.
"Tarım sayımına her türlü desteği vermeye hazırız"
Bayraktar, geçmiş tarım sayımlarında olduğu gibi, 755 ziraat odası ile tarım sayımına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydederek, şu değerlendirmede bulundu:
"Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak, otomasyon sistemimizle, tarımla ilgili verilere anında ulaşıp, tarımı kesintisiz izleyip, tarımsal politikaların belirlenmesine katkıda bulunuyoruz. Sistemimiz, Tarım ve Orman Bakanlığımızın Çiftçi Kayıt Sistemi'yle entegre çalışıyor ve Türkiye İstatistik Kurumuna düzenli veri akışı sağlıyor. Nihai olarak ise tarım envanterinin tam ve sağlıklı bir şekilde belirlenmesi şüphesiz tüm paydaşlarıyla Türk tarımını ileri taşıyacak ve rekabet gücünü artıracaktır."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.