Twitter Türkiye'nin taleplerini yerine getirdi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme BakanıLütfi Elvan, Twitter'ın şuana kadar 16 mahkeme kararını uyguladığını, 10 mahkeme kararını da değerlendirdiğini belirterek, "Twitter yetkilileri ile BTK yetkilileri Mayıs ayının ortalarında İrlanda'da bir araya gelecekler ve askıda kalan hususları konuşacaklar" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sudan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Bader Eldin Mahmoud ve Sudan Tarım ve Sulama Bakanı İbrahim Mahmoud Hamid ile beraberindeki heyeti kabul etti. Bakanlığın toplantı salonunda gerçekleştirilen kabulde Türkiye ve Sudan devleti arasında "Uluslararası Karayolu Taşıma Anlaşması" imzalandı. İmza töreninin ardından Elvan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Taşımacılık sektöründeki yakıt oranlarının farklılıklarına dikkat çeken Bakan Elvan, "Türkiye'de mazot fiyatları 4-5 lira arasında değişirken bir başka ülkede çok daha düşük fiyatlarda 10-15 kuruşa mazot satılmaktadır. Bu araçlar Türkiye'den yük alıp başka ülkelere götüre bilmektedir veya kendi ülkesine götüre bilmektedir. Tabi bunu bizim dengelememiz gerekiyor. Eşit rekabet koşullarında taşımacılık sektörünün yürütülmesi gerekiyor. Biz bunu gözetiyoruz. Bizim özellikle taşımacılık sektöründe bulunan firmalarımızın rekabet gücüne inanıyoruz. Dolayısıyla eşit koşullarda taşımacılık yapılmasını istiyoruz. İşin özeti budur. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Komşu ülkelerimizle müzakereler yürütülmektedir" diye konuştu.
"TWİTTER 16 MAHKEME KARARINI UYGULAMIŞTIR"
Twitter ile ilgili bir soruya ise Bakan Elvan, şunları söyledi:
"5 mahkeme kararı uygulanmış idi. 11 mahkeme kararı da twitter tarafından uygulanmıştır. Toplamda 16 mahkeme kararı bugüne kadar uygulanmış durumda. 10 mahkeme kararı da değerlendirme aşamasında. Arkadaşlarımız görüşüyorlar ve bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Mayıs ayının ortalarında Twitter yetkilileri ile BTK yetkilileri bir araya gelecekler. İrlanda'da bir araya gelecek ve askıda kalan hususları konuşacaklar."
"ATAMALAR BÜROKRASİDE OLAN BİR ŞEY"
Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda son günlerde yapılan görev deşikliklerinin sorulması üzerine ise, "Bu gayet normal. Bürokraside olan bir şey. Gerçekten Ulaştırma Müsteşarımız uzun zamandan beri bu görevi yürütüyordu. Önemli katkıları oldu. Yeni göreve gelen müsteşarımızda bürokraside oldukça deneyimli. Çok değişik kademelerde görev yapmıştır" dedi.
"3. HAVAALANINA HAZİNE GARANTİSİ VERİLDİĞİ KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİLDİR"
Bugün basında yer alan "Borç Üstlenim Anlaşmasına" ile ilgili açıklamalarda da bulunan Elvan, "Gündemde olan bir husus. Dün de değişik açıklamalarda bulunuldu. Özellikle 3. havaalanına Hazine garantisi verildiği ifade ediliyor. Bu kesinlikle doğru değildir. Borç Üstlenimin garantisini veren DHMİ'dir. Buda 3396 sayılı Kanunda 2 yıl önce çıkarılmış olan bir düzenlemeyle ilgili bir yetki. Bu yetki o dönemde KİT ve mahalli idarelere verilmiştir" diye konuştu.
"3. HAVAALANI GÜNDEME GELDİĞİ İÇİN KONUŞULMASI MANİDARDIR"
Bir fesih halinde bunun konusu olabileceğini sözlerine ekleyen Elvan, şunları kaydetti:
"Sözleşmenin fesh edilmesi halinde o ana kadar yapılmış olan tüm yatırımlar ilgili kuruluşa devredilecek ve bunu bedelsiz olarak alacak. Yatırımın geri kalan kısmını da ilgili kuruluş tamamlayacak. Borç üstlenim anlaşması onu kapsıyor. Dolayısıyla o krediyi kullanacak ve kalan borcuda üstlenime devam edecek. Hadise bundan ibarettir. En son çıkan yönetmelik ise KİT'lerle 3. Havaalanı ile kesinlikle ilgilisi yoktur. En son çıkan yönetmelik genel bütçeli kuruluşlar ve özel bütçeli kuruluşlara yöneliktir. Orada getirilen husus şudur; herhangi genel veya özel bütçeli kuruluş bir herhangi bir proje gerçekleştirildiğinde yine fesih halinde genel ve özel bütçeli kuruluşların borç üstlenimini hazine gerçekleştiriyor. Yoksa KİT'lerin borç üstlenimini Hazine'nin gerçekleştirmesi mümkün değil. Burada önemli bir başka husus; hiçbir şekilde garanti vermek söz konusu değildir kredilere. Kredilere garanti verilmesi söz konusu değildir. Fesih halinde o ana kadar yapılmış olan bütün yatırımlar bedelsiz olarak devralınıyor ve ilgili kuruluş o yatırıma devam ediyor. Hadise bundan ibarettir ve 2 yıl çıkarılmış bir kanun bugün gündeme geliyor. 2 yıl önce hiç konuşulmuyor. Bugün bu kanun özellikle 3. Havaalanı gündeme geldiği için konuşulmaya başlanıyor. Bu manidardır diye düşünüyorum. Burada herhangi bir sıkıntı yok. KİT'lerin ve mahalli idarelerin borç üstlenim yetkisi vardır ve tamamiyle kendileri üstlenmektedir. Hazine'nin hiçbir şekilde KİT'ler ve mahalli idarelerin borç üstlenimi kabullenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ama genel ve özel bütçeli kuruluşlar için borç üstlenimi Hazine gerçekleştiriyor."
"TÜRKİYE İLE SUDAN'IN ARASINI BOZACAK YAPIYA ASLA İZİN VERMEYİZ"
Sudan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Bader Eldin Mahmoud Abbas ise gazetecilerin Fethullah Gülen'in Sudan'da bulunan okullarıyla ilgili bir soru üzerine, "Sudan 'da durum oldukça iyiye gediyor. Devlet Başkanının liderliğinde siyasi reformlar gerçekleştiriliyor. Ekonomik gelişmeler sağlanıyor. Aslında Sudan'da yabancı yatırımlara ve doğrudan yatırımcılara her türlü ortam sağlanıyor. Eğitim bağlamında da eğitim Sudan'da özelleştirilmiş bir alan. O yüzden devletin eğitim alanına müdahalesi söz konusu değil. Ancak ne zaman ki eğitim faaliyeti gösteren yapı ve kurum iki ülkenin ilişkilerini bozacak bir müdahalede bulunursa izin vermeyiz. Devlet olarak burada gerekli noktaları yapabilmek için yasal zemini hazırlarız. O yüzden biz Sudan olarak kendi içimizde de çok siyasi dar görüşlü yada çok uç görüşlü görüşlerle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Türkiye'yi anlıyoruz. İlgilere mesajımızı iletiyoruz. Türkiye ile Sudan arasını bozabilecek herhangi bir eyleme Sudan olarak asla izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.