Twitter masaya oturdu, işte Türkiye'nin istedikleri
Anadolu Ajansı'nın Başbakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, görüşmelerde dört ana husus konusunda ilerleme sağlandı.
Türkiye ve Twitter arasında ortak bir zemin bulundu. İletişim ve muhataplık konularında da olumlu gelişmeler yaşandı.
''DAHA HIZLI VE HASSAS DAVRANACAĞIZ''
Twitter yetkilileri, mahkeme kararları konusunda daha hassas ve hızlı davranacakları sözünü verdi. Bunu göstermek için de heyetin Türkiye ziyareti öncesinde, beş mahkeme kararı yerine getirildi.
Görüşmede, Türkiye tarafından önerilen 2-3 farklı iletişim modeli de ele alındı. Twitter yetkilileri, bunları kendi mekanizmaları içinde değerlendireceklerini ve bilgi vereceklerini kaydetti.
Türkiye'de ofis açma konusunun da gündeme geldiği görüşmede, Twitter yetkilileri, buna, "kategorik olarak karşı olmadıklarını", değerlendirmelerinin devam ettiğini ifade etti.
TÜRKİYE NELERİ İSTİYOR?
Türkiye 30 mart seçimleri öncesi bir süre erişeme kapatılan twitter'dan Türkiye'de bir ofis açmasını ve vergi vermesini istiyor..
Ayrıca ulusal güvenliği riske atan ve kişilik haklarına ve gizliliğe zarar veren tweetlerin kaldırılmasını ayrıca bu tweetlerin paylaşımını yapan hesaplara dair IP adreslerinin de kendisine verilmesini istiyor.
TÜRK YETKİLİLER Reuters'A KONUŞTU
Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, İlk görüşmenin "olumlu" geçtiğini söyleyerek "Amaç, şirketin vergisini ödemesi ve burada kendilerini temsil eden bir ofis açarak Türkiye'nin adil taleplerinin yerine getirilmesi konusundaki sorunun giderilmesini sağlamak" dedi.
Türk yetkili, hükümetin hesaplarına göre Twitter'ın Türkiye'de yılda 35 milyon dolar Reklam geliri elde ettiğini belirtti.
Kaynak: ajanslar
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.