Türkşeker fabrikalarına işçi alınacak
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, işçi adaylarının karşılamaları gereken şartlar 11 Eylül'de Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) internet sitesinde yayımlanacak. Başvurular ise aynı internet sitesi üzerinden 11-15 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır.
Geçici işçilerin 288'i mekatronik bakım onarım teknisyeni, 81'i bilgisayarlı makine teknisyeni, 81'i makine teknisyeni, 80'i kimya teknisyeni, 27'si makine bakım onarım teknisyeni, 21'i elektrik teknisyeni, 15'i tarım makinaları teknisyeni, 10'u inşaat teknisyeni, 5'i bilgisayar teknisyeni, 2'si mekaniker buhar kazanları teknisyeni, 2'si metal teknolojisi teknisyeni ve 1'i endüstriyel otomasyon teknisyeni olarak istihdam edilecek.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere çeşitli branşlarda toplam 613 geçici işçi alımı gerçekleştireceğiz. Ailemize katılacak yeni mesai arkadaşlarımız köklü kuruluşumuzun gücüne güç katacak. Hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.
Türkiye Şeker Fabrikaları
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker), kristal şeker üretimi ana faaliyet alanına sahip olan ve bünyesinde 15 şeker fabrikası, 2 makine fabrikası, 2 alkol fabrikası, 1 tohum işleme fabrikası, 1 emaf ve 1 araştırma enstitüsü bulunan büyük bir Kamu İktisadi Teşebbüsü'dür (KİT). Türkşeker, Ortadoğu şeker pazarının %65'ine hakim konumdadır ve şekeri şeker pancarından üretmektedir. Bu üretim süreci yan ürün olarak küspe ve melas elde edilmesini sağlar. Küspe, hayvancılığın gelişmesine katkı sağlarken, melas maya, yem ve alkol sanayisinin ana hammaddesi olarak kullanılır.
Türkiye Şeker Fabrikaları'nın tarihçesi 19. yüzyılın başlarına kadar gitmektedir ve Türkiye'de şeker üretimiyle ilgili ilk teşebbüsler bu dönemde başlamıştır. Ancak, Cumhuriyet döneminde şeker sanayiinin geliştirilmesi ve ulusal nitelikte şeker üretiminin kurulması için daha büyük çabalar gösterilmiştir. Lozan Antlaşması'nın getirdiği olanaklar, Türkiye'de şeker sanayiinin kurulmasına yönelik ilk adımların atılmasını sağlamıştır.
1925 yılında çıkarılan bir kanunla şeker fabrikası kurulması teşvik edilmiş, şeker ithalatı zorlaştırılmış ve özel girişimcilere ayrıcalıklar tanınmıştır. Bu çerçevede, Türkiye'de ilk şeker fabrikaları kurulmaya başlanmıştır. Daha sonra 1935 yılında bu şeker fabrikaları, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adı altında birleştirilmiştir.
1950 yılına kadar dört şeker fabrikası mevcuttu, ancak 1951 yılında başlatılan "Şeker Sanayii'nin Tevsi Programı" ile yeni şeker fabrikalarının kurulması çalışmaları hız kazandı. Bu programın sonucunda birçok yeni şeker fabrikası kurulmuş ve Türkiye'deki şeker üretimi artmıştır. Bu fabrikaların sayısı zamanla artarak, Türkiye'de pancar şekeri üreten tesislerin toplam sayısı 33'e yükselmiştir.
Türkiye Şeker Fabrikaları, ülkenin şeker ihtiyacını karşılayan önemli bir kamu iktisadi teşebbüsüdür ve Türkiye'nin tarım sektörüne ve ekonomisine katkı sağlamaktadır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.