Türklere yönelik ırkçı saldırılar artıyor
Avrupa'da DEAŞ ve El Kaide gibi terör örgütlerinin yaydığı korku nedeniyle son yıllarda İslami semboller ve Müslümanlar birçok saldırıya uğruyor. Özellikle ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı içerikli saldırılardan Türkler de etkileniyor.
AA muhabirinin Dışişleri Bakanlığından derlediği bilgilere göre, son 6 yılda Avrupa'daki Türklere yönelik 755 yabancı düşmanlığı içerikli saldırı düzenlendi.
2011-2015 yıllarında toplam 627 ırkçı eylem kaydedilirken bunların 106'sı sadece 2015'te gerçekleşti. Ancak geçen sene Türklere yönelik yabancı düşmanlığı içerikli saldırıların bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20 arttığı görülüyor. Avrupa'da 2016'da 128 saldırı kayıtlara geçti.
Korku, ihmal ve gerek görmeme gibi farklı sebeplerle bildirilmeyen veya haberleştirilmeyen birçok ırkçı saldırı yaşandığı tahmin ediliyor.
Almanya'da cami, dini dernekler ve enstitüler hedefteAlmanya saldırıların büyük bölümünün yaşandığı ülke olarak dikkati çekiyor.
Ülkedeki onlarca saldırının arasında kundaklama ve tehdidin yanı sıra iş yeri, cami ve derneklere domuz organları bırakma, duvarlara gamalı haç, küfür ve hakaret içerikli yazı yazma ile işaretler çizme gibi ırkçı eylemler görülüyor.
Almanya'daki eylemlerin çoğunun cami, dini derneklere ve enstitülere yapıldığı gözleniyor.
Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Hamm kentine bağlı Herringen beldesinde inşaatı süren Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) camisinin duvarlarına geçen ekimde "Almanya'dan defolun", "Müslüman yerine Nazi", "Türkleri gazlayalım" gibi ırkçı sloganlar yazılması medyada geniş yer bulan saldırılardan biri oldu.
Başbakanlık tarafından yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik 2015'teki saldırılara ilişkin hazırlanan raporda da Almanya, saldırıların yarısından fazlasının yaşandığı ülke olmuştu.
İki yıl önce Türklere yönelik 106 saldırının 53'ü sadece Almanya'da yaşanmıştı.
Avusturya, Belçika, İsveç ve Hollanda en fazla saldırının düzenlendiği diğer ülkeler arasında.
Dışişleri Bakanlığı saldırıları takip ediyorÖte yandan Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarına yönelik yabancı düşmanlığı içerikli veya ırkçı saldırıların takibi amacıyla bakanlıkta bir veri tabanı oluşturdu. Konsolosluk Çağrı Merkezi de ayrıca vatandaşların 7 gün 24 saat ulaşabileceği yardım hattı olarak hizmet veriyor.
Saldırıya uğrayan vatandaşlarla ilgili olarak başkonsolosluklar, yetkili yerel makamlar nezdinde gerekli işlemleri yaparken mağdurların ihtiyaç duydukları hukuki destek de dış temsilciliklerdeki hukuk danışmanları aracılığıyla sağlanıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.