Türkiye''ye para akacak! ilk etapta 300 milyon dolar...
Dış politikada diz çökmediği için ekonomik olarak kur sopası ile abluka altına alınmaya çalışılan, "dünya beşten büyüktür" prensibi ile milli gelirinin yüzde 0.37'sini insani yardım için ayırarak 'dünyanın en cömert ülkesi" haline gelen Türkiye, bu hamlelerinin karşılığını da almaya başladı. Geçen yıl uygulanan ambargo ile zor duruma düşen Katar'a yardım eden Türkiye, ABD'nin son dönemde kendisine yaptığı saldırıya karşı bu ülkenin yönetiminin ardından iş dünyasının da desteğini yanına aldı.
POTANSİYEL 50 MİLYAR $ Türkiye'nin Körfez'deki en yakın dostlarından olan Katar'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 15 milyar dolarlık yatırım kararının ardından, bu ülkenin işadamları da bireysel yatırımlar için yönünü Türkiye'ye çevirdi. Katarlı Qatar Holding, Essa, Nora Raşit Al Doosori, Al Sumeiti ve Raşit El Kubeysi'nin yatırımlarını yöneten Royal Link şirketinin Genel Müdürü Ahmet Hüseyin Ahmet Hasan, Katar'da yatırımcılarla ilgilenecek bir ofisin kurulması durumunda, özel sektörden gelecek yatırımın 50 milyar dolara ulaşabileceğini söyledi.
BÜYÜK İLGİ Sabah konuşan Hasan, Katarlılar'ın Türkiye'ye yatırım yapmaya 'çok istekli' olduklarını belirtti. Hasan, "Danışmanlığını yaptığım beş büyük şirketin sahibi olan şeyhler ve patronlar, enerjiden tarım ve gayrimenkule kadar her alanda Türkiye'ye yatırım yapmayı istiyor. Türkiye'nin her tarafında araştırma yapıyoruz. İlk satın almaya ise duvar kağıdı fabrikasıyla Adana'da başladık. Ayrıca kuruyemiş üretimi için devasa bir arazi alındı. Şimdi de villalardan oluşan bir site almak için görüşmeler yapıyoruz" dedi. Hasan, söz konusu isimlerin ilk etapta 300 milyon dolarlık yatırım yapacağını söyledi.
BİNLERCE İSTİHDAM SAĞLANACAK TÜRKIYE'NIN Katar'a sağladığı desteğin bölgede büyük sempati topladığını ve ABD'ye karşı verilen mücadele ile zirve yaptığını söyleyen TTR Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tataroğlu da, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin direktifi üzerine, Katarlı şirketlerin Türk ortak aradığını söyledi. Tataroğlu, "Katar sanayileşme hamlesi başlattı. Yatırımcılar, Türkiye'de ortaklık yapacak şirketlerle görüşüyor. Yakında devasa ortaklıkları olacak. Binlerce kişiye istihdam sağlayacak büyük yatırımlar geliyor" dedi.
MİLYAR DOLARLIK CİROLU DEVLER Qatar Holding LLC: Daha çok endüstriyel araziler alarak fabrika yatırımı yapıyor. Enerji, tarım ve sanayi yatırımları var. Raşit El Kubeysi: Katar'ın en büyük işadamlarından. Yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor. Türkiye'den tarımsal araziler alıp fabrika açmak istiyor. Essa: Katar'ın önde gelen elektrik inşaat ve mühendislik şirketlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Noora Rashid Al-Dosari: Türkiye'de tarım arazileri projesi bulunuyor. Manisa'da 110 bin metrekare taram arazisi var. Al-sumaity: Manisa'da 43 bin metrekarelik arazisi var. Tarım alanında projeleri bulunuyor.
Sabah
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.