Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.38
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'ye 3 öneri

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dehkurdi, Ankara'daki temaslarında meclisler arası işbirliğinin geliştirilmesi için Türk tarafına önerilerde bulundu
Türkiye'ye 3 öneri
12 May 2013 00:00:00
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dehkurdi, Ankara'daki temaslarında meclisler arası işbirliğinin geliştirilmesi için Türk tarafına önerilerde bulundu

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Lütfullah Furuzande Dehkurdi, yaptığı açıklamada, ziyaretinin asıl sebebinin TBMM'deki yasama sürecini incelemek olduğunu ifade etti. Dehkurdi, İran ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkileri, özellikle de iki ülke meclisleri arasındaki işbirliğini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

SÖZ KONUSU ÖNERİLER

Dehkurdi, Türkiye-İran arasındaki işbirliği alanlarının artırılması için Türkiye'ye üç öneride bulunduklarını kaydetti. Birinci önerilerinin meclislerin araştırma merkezleri arasında tecrübe ve bilgi paylaşımı olduğunu aktaran Dehkurdi, ikinci önerinin; istihdam, ekonomi ve bankacılık sistemi gibi alanlardaki temel kanunları ilgilendirdiğini söyledi. Dehkurdi, "Üçüncü önerimiz, ikili ilişkileri kolaylaştıracak kanunlar hazırlanması, işbirliğimizi engelleyen bazı kanunlarımız varsa bunları gidermek adına düzenlemeler yapılması" dedi.

Türk mevkidaşlarının bu önerilere olumlu yaklaştığını belirten Dehkurdi, "Sayın Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Sayın Bekir Bozdağ da önerilerimizi beğendi, kabul ettiler. Hatta bu doğrultuda bize bir işbirliği mutabakat taslağı göndereceklerini söylediler. Üzerinde birlikte çalışacağız" dedi.