Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'nin ticaret yasağı Siyonistlerin tezgahını bozdu!

Türkiye'nin, Gazze'de binlerce Filistinliyi katleden İsrail ile ticari ilişkilerini askıya almasının ardından, işgalci İsrail'de meyve ve sebze fiyatlarında artış oldu.
Türkiye'nin ticaret yasağı Siyonistlerin tezgahını bozdu!
19 Ağustos 2024 11:34:27
Türkiye'nin, Gazze'de binlerce Filistinliyi katleden İsrail ile ticari ilişkilerini askıya almasının ardından, işgalci İsrail'de meyve ve sebze fiyatlarında artış oldu.

Haber: Yunus Akseki

Katil İsrail, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana katliamlarına devam ediyor. Bu süre zarfında şehre yağdırılan bombalar altında 40 binden fazla sivil hayatını kaybederken, Türkiye ilk günden itibaren ateşkes için çaba sarf ediyor. İsrail'in soykırıma varan vahşetiyle birlikte Türkiye, önce enerji alanındaki ticareti, ardından da Mayıs ayında tüm ticari ilişkileri askıya aldı.

Türkiye'nin yasağı fiyatları artırdı

Gazze'ye insani yardımların kısıtlama olmaksızın girişinin serbest bırakılacağı açıklanan Türkiye'nin bu kararı, işgalci İsrail'in çarşı-pazarını vurdu. Özellikle sebze ve meyve ihtiyacının neredeyse tamamını Türkiye ve Ürdün'den karşılayan İsrail, Türkiye'nin yasağı ve Ürdün'den ithal edilen mallarda hastalık tespit edilmesinin ardından büyük bir ekonomik sıkıntıya düştü.

Uzun mesafelerden ithalat yapmak zorunda kalan İsrail, dünya genelindeki sıcaklık, susuzluk ve işçi sorunlarıyla birlikte gıda fiyatlarında artış yaşadı. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Türkiye'nin kararından sonra yaptığı 'yeni alternatifler' açıklaması, İsraillilerin sadece daha pahalıya meyve ve sebze tüketmesine neden oldu.

Türkiye'nin boykotu pazarı vurdu

Haberlerde “Ankara’nın boykotunun pazarları vurduğu” ifadesi kullanılırken, Türkiye ile yaşanan kriz nedeniyle ithalatçıların, malların daha pahalı olduğu uzak ülkelerden ürün satın almak zorunda kaldığı vurgulanıyor. Diğer yandan, işgalci İsrail'de fiyatı en çok artan ürünlerin başında büyük oranda Türkiye'den ithal edilen domates ve salatalık geliyor.

Türkiye'nin ticaret yasağından önce satılan biber, üzüm ve patlıcan gibi ürünlerde de ortalama 3-4 şekellik (36 TL) bir artış yaşandı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme