Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'nin Somali politikası devam edecek

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin Somali politikasının insani boyutlu olduğunu belirterek, riskler ne olursa olsun bunun devam edeceğini söyledi.
Türkiye'nin Somali politikası devam edecek
30 Temmuz 2013 18:50:00
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin Somali politikasının insani boyutlu olduğunu belirterek, riskler ne olursa olsun bunun devam edeceğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Meksikalı mevkidaşı Jose Antonio Meade Kuribrena ile Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi.
İki bakan, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Davutoğlu, düzenlenen basın toplantısında, Somali'deki normalleşme sürecinden ve Türkiye'nin bu ülkede aktif rol almasından rahatsızlık duyan çevrelerin saldırılar yoluyla Türkiye'nin Somali politikasına zarar vermeyi hedefleyebileceğini belirterek, "Riskler ne olursa olsun Türkiye'nin Somali politikası devam edecek" dedi.
Türkiye'nin Somali politikasının insani boyutlu bir politika olduğunu dile getiren Bakan Davutoğlu, "Somali tarihi ilişkilere sahip olduğumuz bir ülkedir, bir halktır. Biz bütün dünyanın sustuğu ve gözünü kapattığı bir dönemde insanlık vicdanını harekete geçiren bir ziyaretle iki sene önce Sayın Başbakanımız ile Somali'yi dünyanın gündemine getirdik" şeklinde konuştu.
Davutoğlu, Somali'deki normalleşmeden rahatsız olan bazı terör unsurlarının ve Türkiye'nin Somali'de bu derece aktif olmasından rahatsız olan bazı çevrelerin bu tür saldırılar üzerinden Türkiye'nin Somali politikasını, Somali'deki insani tutumuna zarar vermek gibi bir hedefleri olabileceğini kaydetti.
Bakan Davutoğlu, "Riskler ne olursa olsun Türkiye'nin Somali politikası devam edecek" ifadesini kullandı.
Neçirvan Barzani'nin ziyareti
Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin ziyaretine ilişkin olarak da Barzani'nin birkaç ayda bir mutad istişareler için Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek, "Şimdi de özellikle Irak'taki son gelişmeler ve Suriye'deki gelişmeler bağlamında istişarelerde bulunacağız. İkili ilişkileri de tabii, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile ekonomik ilişkileri de detaylı olarak görüşme imkanına sahip olacağız" şeklinde konuştu.
Ashton'ın Mısır'daki temasları
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın, Mısır'da askeri darbeyle görevinden alınan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşmesi ile ilgili olarak ise Bakan Davutoğlu, AB Yüksek Temsilcisi Ashton'ın Mursi'nin kanaatlerini almış olmasının ve seçilmiş bir lider olarak Mursi ile doğrudan temas etmiş olmasının önemli olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme