Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'nin Mısır şartı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa'da yayınlanan Le Monde gazetesine açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin Mısır şartı!
05 Temmuz 2016 05:59:00
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa'da yayınlanan Le Monde gazetesine açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da yayınlanan Le Monde gazetesinin internet yayınında çıkan mülakatında, ikili ve bölgesel Türk dış politikasına ilişkin soruları yanıtladı.

"Gazze şeridinin altyapısının yeniden inşasında yerimizi alıyoruz"''İsrail ile de ilişkilerinizi normalleştirdiniz. İsrail'den neler elde ettiniz?'' sorusuna Çavuşoğlu, şu yanıtı verdi:

''Gazze şeridi üzerindeki ambargonun kaldırılması, özür ve tazminatla birlikte normalleşme için koyduğumuz üç şarttan biriydi. İlk insani yardım gemisi Gazze'ye gitmek için Mersin'den bu Cuma ayrıldı. Gazze şeridinin altyapısının yeniden inşasında yerimizi alıyoruz. Bir hastane inşa ediyoruz ve Türk bankaları Gazze'ye para transfer edebilecekler. Son olarak, Cenin'de (Batı Şeria) bir sanayi bölgesi kuracağız."

"Güçlü, istikrarlı ve güvenli bir Mısır istiyoruz"Çavuşoğlu, ''Mısır ile de normalleşiyor musunuz?'' sorusuna ise Bakan seviyesinde temas etmekte herhangi bir sıkıntı yok. Ülkede durum çok kırılgan. Biz güçlü, istikrarlı ve güvenli bir Mısır istiyoruz ama ne yazık ki böyle değil'' yanıtını verdi.

''Mısır Hükümeti ile Müslüman Kardeşler arasında bir arabuluculuğa hazır mısınız?'' sorusu üzerine Çavuşoğlu, ''Onların buna hazır olduğuna inanmıyorum ama eğer isterlerse biz yaparız.'' dedi.