Türkiye’nin ‘İnci’si fabrikasını üçledi
FIRAT İPEK / MANİSA
67 yıldır Türkiye ekonomisine üretimden istihdama, ihracattan inovasyona değer katan ülkemizin en büyük akü üreticisi İnci Holding, 2015 yılında dünya devi Japon akü üreticisi GS Yuasa ile yaptığı işbirliğiyle dünyanın bir numarası olma yolunda ilerliyor. İnci GS Yuasa olarak hizmet veren firma ortaklığın dördüncü yılında yaptıkları 120 milyon TL’lik yatırımla enerji depolama sektörüne yön verecek teknolojik donanıma sahip üçüncü fabrikanın açılışını yaptı.
‘Türk yılı” ilan edildi
Manisa Organiza Sanayi Bölgesi’nde 18 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 98 bin metrekare alana inşa edilen yeni fabrikanın açılışına damga vuran an ise Japonya Türkiye Büyükelçisi Akio Mıyajıma’nın konuşmasının büyük bir bölümü Türkçe olarak yapması oldu. Biz iki devlet tek yüreğiz” diyen Mıyajıma, “Bu yıl Japonya’da ‘Türk Yılı’ ilan edildi. İki ülke arasındaki ticaret hacmini de genişleteceğiz” dedi. Büyükçelçi’nin bu samimi ve içten konuşması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve tüm katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.
Üretim kapasitesi yıllık 7 milyon aküye çıktı
Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde temelleri Eylül 2017’de atılan ve 18 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 98 bin metrekarelik bir alana inşa edilen dev fabrika, 120 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirildi.
Bu yatırımla, toplam kapalı üretim alanı yüzde 63 artışla 47 bin metrekareye ulaşan İnci GS Yuasa, 5 milyon olan yıllık otomotiv akü üretim kapasitesini de 7 milyon adede çıkardı. İnci GS Yuasa, Türkiye’de ürettiği akülerin yaklaşık yüzde 60’ını 6 kıtada 100’ün üzerinde ülkeye ihraç ediyor. Yeni fabrikada, ileri teknoloji start/stop araç aküleri ile otomotiv ana sanayi tedarikçileri için en yüksek kalite standartlarında yeni nesil aküler üretiliyor.
Yeni fabrikanın tam kapasite devreye alınmasıyla birlikte bölge istihdamına katkısını da yüzde 25 artıracak.
Gök: Bu topraklara yatırım yapmayı görev edindik
Üçüncü fabrikanın açılışında konuşan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “Biz üretmeyi sevdik, Ege’de, Türkiye’de taş üstüne taş koymanın değerini bildik. Bu topraklardan kazanıp, bu topraklara yatırım yapmayı görev edindik. Bugün Manisa’da üretilen akülerimizi, jantlarımızı dünyada 6 kıtada 100’den fazla ülkeye ihraç etmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Murao: Daha büyük başarılar elde edeceğiz
GS Yuasa Başkanı Osamu Murao da Türkiye’de yepyeni bir yatırımı dünyanın hizmetine sunmaktan gurur duyduklarını söyledi. Murao, “GS Yuasa’nın ‘inovasyon ve büyüme’ felsefesiyle tüm İnci GS Yuasa çalışanlarının yeteneklerini yanımıza alarak daha büyük başarılar elde edeceğimize eminim” dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.