Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'nin İktidarı

Erdoğan'dan burs müjdesiBaşbakan Erdoğan, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin burs ve kredi miktarını, 1 Ocak 2014'ten itibaren artıracaklarını söyledi. Buna göre lisans öğrencileri aylık 300 lira, yüksek lisans öğrencileri aylık 600 lira, doktora öğrencilerine de aylık 900 lira burs alacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilerin yemek katkı payı da 220 liraya çıkarılacak.
Türkiye'nin İktidarı
16 Aralık 2013 01:00:00
Erdoğan'dan burs müjdesiBaşbakan Erdoğan, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin burs ve kredi miktarını, 1 Ocak 2014'ten itibaren artıracaklarını söyledi. Buna göre lisans öğrencileri aylık 300 lira, yüksek lisans öğrencileri aylık 600 lira, doktora öğrencilerine de aylık 900 lira burs alacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilerin yemek katkı payı da 220 liraya çıkarılacak.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'daki iki günlük programı kapsamında önceki gün Gazipaşa ve Manavgat ilçelerinin ardından dün merkez Kepez ve Korkuteli ilçesine geldi. Park Varsak'ta toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, burada vatandaşlara hitap etti.
Toplu açılış ve temel atma törenlerinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'dan üniversite öğrencilerine çok önemli bir müjdeyi açıklayacağını ifade ederek şunları kaydetti: "Biz göreve geldiğimizde, Türkiye'de sadece 450 bin öğrenci burs veya kredi alabiliyordu. Kredi miktarı neydi? 45 liracık. Bu üç aydan üç aya öğrencilerimize ödeniyordu. Şu an itibarıyla Türkiye genelinde burs ve kredi alan öğrenci sayısı ne oldu biliyor musunuz? 1 milyon 340 bin. Bakın göreve geldiğimizde 451 bin. Biz ise işte gördüğünüz gibi artık milyonu devirdik ve aylık ne alıyorlar? 280 lira. Kredi Yurtlar Kurumları'nda kalanlara, 200 lira beslenme yardımı veriyoruz. Master öğrencilerine 560, doktora öğrencilerine 840 lira veri. Bugün buradan Antalya'dan 1 Ocak 2014 itibarıyla gençlerimize vereceğimiz burs ve kredi miktarını açıklıyorum: 1 Ocak 2014 itibarıyla Türkiye genelinde 1 milyon 452 bin 363 öğrencimize burs ya da kredi vereceğiz. Rakamı açıklıyorum; lisans öğrencileri için aylık 280 lira olan yüksek öğrenim kredi ve burs miktarını 1 Ocak 2014'ten itibaren 300 liraya yükseltiyoruz. Yüksek lisans öğrencilerinin aylık 560 lira olan burs veya kredi miktarını 600 liraya yükseltiyoruz. Doktora öğrencilerinin aylık 840 lira olan burs ve kredi miktarını 900 liraya yükseltiyoruz. 2002'ye göre öğrencilerin kredi ve burs miktarını böylece yüzde 567 oranında artırmış oluyoruz. Yurtkur yurtlarında yani kredi yurtlarında kalan öğrencilerimize şu anda aylık 201 lira yemek katkısı ödüyoruz. 1 Ocak'tan itibaren bu yemek katkısını da 220 liraya yükseltiyoruz. Yani lisans öğrencisi böylece 520 lira almış oluyor. Böylece üniversite öğrencilerimize verdiğimiz kredi ve burs noktasında adeta ne kadar yükseltiğimiz ortada. Burs ve kredi miktarının ne kadar arttığı ortada."
Türkiye rekor üstüne rekorlar kırıyor
Turizmden bu yılın 9 ayında 24,5 milyar dolar gelir elde edildiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "İnşallah yıl sonu itibariyle 30 milyar doları aşarak rekor kıracağız" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Dünya ekonomik olarak çok zor bir süreçten geçiyor, AB ülkeleri, ABD, Japonya çok zorlu bir süreçten geçiyor ama buna karşın Türkiye her gün rekor üstüne rekorlar kırmak suretiyle yaşamını sürdürüyor" şeklinde konuştu.
IMF'ye olan borcun sıfırlandığını kaydeden Erdoğan, "Şimdi onlar bizden borç istiyor. Anlaştık 5 milyar dolar onlara şimdi borç vereceğiz. Büyük ülke böyle olur, büyük devlet böyle olunur" ifadelerini kullandı.
Tek vatan diyoruz
"Tek vatan diyoruz 780 bin kilometrekare ile tek vatan, Türkiye Cumhuriyeti toprakları tek vatanımızdır" diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada kimse operasyona, ameliyata cüret edemez, ettiği anda karşısında devletimizi, hükümetimizi bulur. Bütün güvenlik güçlerimizle bizi bulur."
Başbakan Erdoğan, "Bir parti bakıyorsun bir etnik unsuru temsil ediyor, bir parti bir etnik unsuru temsil ediyor, kucakla milleti kucakla. Birisi Sivas'ın ötesine gidemiyor, öbürü Sivas'ın bir diğer yanına gidemiyor. Birisi kumsalların partisi ama AK Parti iktidarı; tüm Türkiye'nin iktidarı" şeklinde konuştu.
Diyarbakırlı çocuklar şehidin tabutuna sarıldı
Gözyaşları sel oldu
Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda önceki gün meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Ali Polat, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi. Polat, görev yeri Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yoksul çocuklara yönelik eğitim projelerinde eğitmen olarak görev yapıyordu. Şehidin yıllardır okumaları için elinden tuttuğu çocuklar ile aileleri tabuta sarılıp gözyaşı döktü.
Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda önceki gün meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Ali Polat, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi. Polat, görev yeri Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yoksul çocuklara yönelik eğitim projelerinde eğitmen olarak görev yapıyordu. Cenaze törenine katılan onlarca Bağlarlı aile, çocuklarıyla birlikte şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin tabutunun bir tarafında anne, baba, kardeş ve eşi sarılıp gözyaşı dökerken, diğer tarafında şehidin yıllardır okumaları için çaba gösterdiği, elinden tuttuğu çocuklar ile aileleri tabuta sarılıp gözyaşı döktü.
Diyarbakır'dan Gaziantep'e çim hokeyi müsabakası için öğrencileri taşıyan midibüs, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi yakınlarında dün buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, 32 yaşındaki Ali Polat adlı polis memuru şehit oldu, 2'si polis, 1'i öğretmen, 20'si ortaokul öğrencisi 23 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi devam ederken, şehit Polat için görev yaptığı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 7. Kolordu Komutanı Abdullah Recep, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in yanı sıra askeri erkan ve şehidin meslektaşları ile çok sayıda Diyarbakırlı aile, şehit için düzenlenen törene çocuklarıyla birlikte katıldı. Cenazenin ambulanstan indirildiği sırada şehidin meslektaşları, ailesi ve öğrencileri gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin babası, kız kardeşi ve eşi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, yapılan duaların ardından memleketi Gaziantep'e gönderilmek üzere cenaze aracına taşındı. Bu sırada; şehidin yıllardır okumaları için eğitim verdiği, elinden tuttuğu Bağlarlı aileler ile çocukları tabuta sarıldı. Şehidin ailesi de tabuta sarılınca duygu dolu anlar yaşandı. Şehidin, Türk bayrağına sarılı cenazesinin bir tarafından Diyarbakırlı çocuklar diğer tarafından ise Gaziantepli ailesi gözyaşı döktü. Şehidin annesi, eşi, babası ve kardeşi ayakta durmakta güçlük çekti.
BİNLERCE ÇOCUĞUN ELİNDEN TUTUP OKUMALARINA VESİLE OLDU
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün, Sosyal Destek Programı kapsamında yürüttüğü 'Şiddete Hayır Spora Evet' projesi başta olmak üzere yürüttüğü çok sayıda projede görev alan, proje koordinatörlüğü yapan şehit Ali Polat, görev yaptığı Bağlar ilçesinde ailelerle sıkı dostluklar kurmuştu. Bölgedeki çim hokeyi takımları ile oluşturulan ligde mücadele eden Diyarbakır Polisgücü Çim Hokeyi Takımı sporcusu öğrencilere eğitmenlik de yapan Ali Polat, yine öğrencilerle birlikte dün Gaziantep'e gidersen şehit oldu.
Polat, bugüne kadar hep olaylarla gündeme gelen Bağlar ilçesinde çocukların okuması için gece-gündüz demeden çalıştığı, yoksul ailelere her türlü yardımda bulunmak için çabaladığı öğrenildi. Polat'ın arkadaşlarıyla birlikte elinden tuttuğu, sporun farklı alanlarıyla tanıştırdığı binlerce çocuğun bu sayede Anadolu ve Fen Liselerini kazandığı, çok sayıda öğrencisinin de üniversitelerde okuduğu öğrenildi. Şehit için düzenlenen törene katılan çok sayıda çocuk, cenazenin gönderildiği sırada ağıtlar yaktı, krizler geçirdi. Ağlayan çocuk ve gençleri polis memurları sakinleştirmeye çalıştı.
Yaptıklarının hesabını vermeden gitti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Twitter hesabında, hayatını kaybeden eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman ile ilgili açıklamalar yaptı. Çelik, "Koman yaptıklarının hesabını vermeden gitti" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik'in Teoman Koman ile ilgili değerlendirmeleri şöyle: "Malum ve meşhur Teoman Koman vefat etti. Öncelikle ailesine, sevenlerine, TSK'ya başsağlığı diliyorum. Ancak, ya madalyonun diğer tarafı? Yarın kılınacak cenaze namazında, imam 'mevtayı nasıl bilirsiniz' diye sorduğunda, elbette 'iyi biliriz' diyenler olacaktır. Ne var ki, Teoman Koman, başta Yassıada'da Adnan Menderes'e reva gördüğü aşağılık muamele olmak üzere, yaptıklarının hesabını vermeden gitti. Neyse ki mahkeme-i kübra var. Mazlumların ve mağdurların elbette en büyük tesellisi budur. Bu yazdıklarımızın ardından, birileri çıkıp bana 'ölüleri hayırla yad etmek'ten söz edebilir. Ben bunun ne anlama geldiğini bilenlerdenim. Eğer bu kural herkes için ve her zaman geçerli olsaydı, bütün ansiklopedilerin ölmüş insanların faziletleri ile dolu olması gerekirdi. Kin tutmayacağız, öç alma duygusu taşımayacağız, suçların kişiselliği ilkesinden hareketle Koman'ın ailesine farklı bir gözle bakmayacağız. Ancak nesillerimizi, kimin ne olduğunu bilmek gibi en tabii haklarından mahrum bırakmamalıyız. Bu arada,birçok beyanatımda,Teoman Koman'ın yaşından dolayı tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledim. Herkesin yaptığı kendisine yakışır."
39 aday, 3 çocuk barajını aştı
81 ilde açıklanan AK Parti adaylarının en dikkat çeken yönleri çocuk sayıları oldu. Başbakan Erdoğan 1 ve 2 çocuğu olanlara "az" diye takıldı, 8 çocuğu olan Şırnak Belediye Başkan adayı Ahmet Hamdi Yıldırım'ı ise tebrik etti.
30 Mart 2014 yerel seçimlerine 102 gün kaldı. Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenlerle AK Parti 81 ilde yarışacağı belediye başkan adaylarını tanıttı.
AK Parti bugüne kadar açıkladığı adaylar arasında, 11'i büyükşehir 26 ilde mevcut belediye başkanı ile yerel seçim yarışına girerken, 21 ildeki AK Partili belediye başkanlarını da değiştirme yoluna gitti.
AK Parti'nin, il bazında tek kadın belediye başkan adayı Gaziantep büyükşehir belediye başkanlığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin oldu.
Adayların yaş ortalaması 50
AK Parti il belediye başkan adaylarının yaş ortalaması 50 olarak belirlenirken, en genç aday 36 yaşındaki Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu, en yaşlı aday da 68 yaşındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş oldu. Adaylar arasında 30-40 yaş arası 5, 40-50 yaş arası 41, 50-60 yaş arası 25, 60-70 yaş arası da 10 isim bulunuyor.
Öğrenim durumları yüksek
Partinin 81 il belediye başkan adaylarının öğrenim durumları da yüksek olması dikkati çekiyor. Adaylar arasında 21 çeşitli mühendislik fakültesi, 17 hukuk, 11 iktisadi ve idari bilimler, 6 eğitim, 4 siyasal bilgiler, 3 mimarlık, 3 ilahiyat, 2 tıp fakültesi ve 1 de yüksek İslam enstitüsü mezunu yer alıyor.
39'unun 3 çocuğu var
Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın yeni evlenen çiftlere yaptığı 3 ve daha fazla çocuk tavsiyesine uyan 39 il belediye başkan adayı bulunuyor. Şırnak Belediye Başkan adayı Ahmet Hamdi Yıldırım, 8 çocukla adaylar arasında en fazla çocuğu olan isim olarak dikkati çekiyor.
26 ilde mevcut başkanlarla devam
AK Parti, 30 Mart yerel seçimlerinde Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon, Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Amasya, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Kars, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Yalova'da mevcut belediye başkanlarıyla yoluna devam etme kararı aldı.
Gökçek ve Özhaseki 5. dönem için aday
AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği belediye başkanları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yerel seçimlere 5. defa büyükşehir belediye başkan adayı olarak giriyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 4. dönem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Yalova Belediye Başkanı Bilgin Koçal da 3. dönem belediye başkanlıkları için aday gösterildi.
21 ilde değişiklik var
AK Parti, bugüne kadar açıkladığı belediye başkan adayları arasında 21 ilde de mevcut AK Partili belediye başkanlarını değiştirme kararı aldı. Buna göre AK Parti, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Bingöl, Düzce, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Muş, Rize, Tokat ve Yozgat'ta yeni adaylarla yarışacak.
AK Partili olmayan 34 il
Yerel seçimlerde diğer partilerin elinde olan belediyeleri de kazanmak için yoğun çalışma yürütecek olan AK Parti, bugüne kadar açıkladığı ve AK Partili olmayan 34 ilde bakan yardımcısından öğretim üyesine, kanaat önderinden ticaret odası başkanına kadar toplumun değişik kademelerindeki birçok yeni ismi aday gösterdi.