Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2324.28
BIST 100
9068.8
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Türkiye'nin en genç milletvekili Kadak'tan öğrencilere Üniversite Tercih Destek Programı

AK Parti Milletvekili Rumeysa Kadak'ın önderliğinde kurulan 'Önce Öğrenci' oluşumu, üniversite tercihleri döneminde öğrencilere destek olmak amacıyla Üniversite Tercih Destek Programı gerçekleştiriyor.
​Türkiye'nin en genç milletvekili Kadak'tan öğrencilere Üniversite Tercih Destek Programı
15 Ağustos 2021 13:49:26
AK Parti Milletvekili Rumeysa Kadak'ın önderliğinde kurulan 'Önce Öğrenci' oluşumu, üniversite tercihleri döneminde öğrencilere destek olmak amacıyla Üniversite Tercih Destek Programı gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin en genç milletvekili Rumeysa Kadak liderliğinde üniversite öğrencileri tarafından kurulan ‘Önce Öğrenci’ oluşumu tarafından “Üniversite Tercih Destek Programı” gerçekleştiriliyor.

Programa üniversite tercihi yapacak 900 öğrenci, onceogrenci.com adresi üzerinden başvuru yaparak katılıyor.

Öğrencilerin birebir tercih danışmanlarıyla görüşebilmelerini amaçlayan etkinliğe aynı zamanda TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve mentorler de katılıp öğrencilik hikayelerinden bahsederek deneyimlerini aktarıyorlar.

“Önce öğrenci diyoruz”

Etkinlikte konuşan Kadak, “Önce Öğrenci” oluşumunun üniversitelerde öğrenci memnuniyet oranını arttırmak için kurulduğunu belirterek, Üniversite Tercih Destek Programı’nın önemini şu şekilde anlattı:

“Üniversite Tercih Destek Programı “Önce Öğrenci” oluşumunun ilk programıdır. O yüzden bizim için çok kıymetli. Zaten çok zor günlerden geçerken bir nebzede olsa öğrencilere yardımcı olabilmek amacıyla bir tercih destek programı düzenlemek istedik. Bu aslında klasik üniversite tercih festivallerinden çok farklı. Çünkü siz burada üniversiteleri, üniversite standlarını görmüyorsunuz. Burada öğrencileri ve öğrencileri bu süreçte destekleyecek olanakları görüyorsunuz. Bu yüzden aslında ‘önce öğrenci’ diyoruz. Öğrencileri öncelemek için bu programı gerçekleştirdik.”

46d55417-5bef-4578-9d76-16e023501fa8_8d7c12974a04af63812bfc185ccbef45.jpg

Kadak, öğrenciyi önceleyen her programın içerisinde olmak istediklerini dile getiren Kadak, “Önce Öğrenci oluşumu Türkiye’deki en kapsamlı üniversite memnuniyet anketini gerçekleştiriyor. Bu öğrencilerin tamamı gönüllü faaliyetlerde bulunuyorlar ve tek amaçları Türkiye’deki üniversitelerin daha öğrenci dostu olması.” dedi.

“Hata yapmaktan çekinmeyin”

Öğrencilere “hata yapmaktan çekinmeyin” tavsiyesinde bulunan genç vekil Rumeysa Kadak, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Üniversite dönemi bizim en çok tecrübe kazanmamız gereken dönem. Eğer hata yapmaktan çekinirsek tecrübelerimizi sınırlandırmış oluruz. En başarılı insanların en çok hata yapan insanlar olduğunu düşünüyorum. Üniversite, genç arkadaşlarımızın bol bol tecrübe edindikleri, kendilerini keşfettikleri, gözlerini parlatan, hayattaki amaçlarını tutkularını keşfedip bunu meslek edindikleri bir dönem olsun dilerim.”

13 Ağustos Cuma günü açılışı yapılan etkinlik, bugün sona eriyor. Programa katılan öğrencilere etkinlik sonunda sertifika veriliyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan