Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2323.39
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'nin deneyimi başarıya dönüşüyor

Sağlık turizmi için gelen turistlerin tedavi edilip sağlıklı bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlık yatırımları ve diğer ticari faaliyetler için ciddi katma değer sağladığını belirten uzmanlar, "Turistler hem tatil hem de sağlık için geliyor. Sağlık için yapılan altyapı yatırımları ve vakalardaki deneyimimiz başarıyı beraberinde getiriyor" dedi.
Türkiye'nin deneyimi başarıya dönüşüyor
07 Haziran 2021 00:55:44
Sağlık turizmi için gelen turistlerin tedavi edilip sağlıklı bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlık yatırımları ve diğer ticari faaliyetler için ciddi katma değer sağladığını belirten uzmanlar, "Turistler hem tatil hem de sağlık için geliyor. Sağlık için yapılan altyapı yatırımları ve vakalardaki deneyimimiz başarıyı beraberinde getiriyor" dedi.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Son yıllarda sağlık alanında çağ atlayan Türkiye, popüler hizmet sektörü olan sağlık turizminde de en çok tercih edilen ülkelerden biri haline geldi. Ekonomik yönden büyük getirisi olan ve turizme de katkısı bulunan sağlık turizminde özellikle saç ekimi, diş, kanser tedavisi, ameliyatlar ve kaplıca tedavilerinde Türkiye yoğun şekilde turist ağırlıyor. Kendi kaynak ve olanaklarına uygun olarak sektöre yönelik stratejik hedefler belirleyen ve etkin politikalar geliştiren Türkiye, dünyayı sarsan koronavirüs salgınında da başarılı bir süreç yürüttü. Sağlık turizminin olanakları, potansiyel gücü, ekonomik ve turistik anlamda ileriye yönelik hedefleriyle pandemi sonrasında da turistlerin en çok tercih ettiği ülkeler listesinde üst sıralarda yerini almaya devam edecek olan Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki başarısını Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Saadet Ünsal, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Kozmetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Çetinkaya ile Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Bitgen Milat’a anlattı.

BURCU ÇETİNKAYA_7b244279579337b838ab6db45d0d0881.jpeg

Hem tatil hem sağlık için geliyorlar

Sağlık turizmine yönelik olarak Katar, Dubai ve Hollanda’dan Türkiye’ye çok sayıda hasta geldiğini ifade eden Op. Dr. Burcu Çetinkaya, “Jinekolojik estetik operasyonlar, karın germe, yağ aldırma işlemlerinin yanı sıra kanser hastaları da sağlık sistemimiz kendi ülkelerinden çok daha iyi ve hesaplı olduğu için Türkiye’yi tercih ediyor. Sağlık işlemleri için Türkiye’yi tercih eden hastalar, yaz döneminde kendi ülkeleri çok sıcak olduğu için ülkemize gelip hem tatil yapıyor hem de ameliyat-estetik gibi işlemlerini yaptırıyor. Ayrıca mevsimsel ve bölgesel etkiler de ülke tercihinde önemli etken” dedi.

SAADET ÜNSAL_24046981ed27112787d6c93955ae17ea.png

Deneyimimiz başarıyı getiriyor

Yurtdışından Türkiye’ye sağlık turizmi konusunda büyük rağbet olduğunu belirten Op. Dr. Saadet Ünsal, “Birçok alanda olduğu gibi sağlıkta; vakalarda ve yaptığımız işlerde deneyimliyiz. Bu da başarıyı getiriyor. Sağlık hizmetleri hem ucuz hem de son derece başarılı olduğu için Türkiye’nin tercih edilmesi doğal” ifadelerini kullandı

Türkiye birçok açıdan önde

Sağlık turizminin son yıllarda birçok ülkenin özel önem verdiği ve stratejiler geliştirdiği bir alan olduğunu vurgulayan Op. Dr. Murat Bitgen, “Türkiye konumu itibarıyla birçok ülkeden kolay ulaşıma sahip olması nedeniyle ilk tercih edilen ülkeler arasında. Tıp eğitimi ve uygulamalarının ileri düzeyde olması ve sağlık için yapılan altyapı yatırımları, gelen kişilerin sağlığına kavuşma ve memnuniyet yüzdelerini çok yükseklere çıkarıyor. Türkiye öncelikle plastik, rekonstruktif ve estetik cerrahi olmakla birlikte göz hastalıkları, diş tedavileri, kalp damar hastalıkları ve onkoloji alanında çok tercih ediliyor. Sağlık turizminde İstanbul, Antalya ve Ankara ulaşım kolaylığı açısından öncelikli tercih edilen bölgelerimiz” şeklinde konuştu.

MURAT BİTGEN_1adfd7087983f85f524629366f13ba3b.jpg

Büyük bir katma değer sağlıyor

Sağlık turizmi açısından estetik cerrahi ağırlıklı olmakla birlikte rekonstrüksiyon ameliyatların da sıklıkla yapıldığının altını çizen Bitgen şöyle konuştu: “Pandemiden önce hasta portföyümüzün yüzde 20’lik kısmını sağlık turizmi için gelen hastalarımız oluştururken pandemi etkisiyle bu sayı bir miktar azaldı. Sağlık turizmi için gelen kişilerin tedavi edilip sağlıklı bir şekilde gönderilmeleri hem sağlık yatırımları için hem de şehirdeki diğer ticari faaliyetler için ciddi katma değer sağlıyor.”

SAÇ EKİMİ TURİSTLER_adcd8f3d62ac0f113763a6b82f50f878.jpeg

Pandemide de gözde ülke Türkiye

100 milyar dolar dünya hacmi olan sağlık turizminde üst sıralarda yer alan ülkeler pandemi sürecinde sınıfta kaldı. Salgın sürecini donanımlı hastaneleriyle, yurtdışından vatandaşlarını getirecek güçte sistemli çalışmasıyla başarılı bir şekilde yürüten Türkiye ise salgında kendi ülkelerinde sağlık hizmeti alamayan birçok hastanın diş tedavisi, kalp damar, onkoloji, organ nakli için çok ciddi talep aldığı ülke oldu. Pandemi öncesinde 2019 yılında sadece saç ekimi için 750 bin civarında yabancı turist Türkiye’ye geldi. Küresel salgına rağmen 2021 yılının başında ise saç ekimi, göz, diş ve estetik tedaviler için Türkiye'ye gelen turist sayısı yaklaşık 125 bini buldu.

Termal kaplıcalara talep yoğun

Türkiye’de sağlık turizminin başında gelen tercih sebeplerinden biri de termal kaplıcalar. Özellikle Afyon kaplıcaları Türkiye ve dünyada oldukça revaçta. Tesislerin şehir merkezine yakın oluşu ve ılıcaların su sıcaklığının yüksek olması kaplıcalara olan ilgiyi artırıyor. Yararlı mineral ve gazlarla dolu suların üzerine inşa edilen ılıcaları meşhur kılan en önemli özelliği ise çamur banyoları. Üzerinde bulunduğu az kumlu, kızıl renkli killi topraklar, yaklaşık 70 derecelik sıcak suyla birleştiğinde ortaya oldukça şifalı bir çamur ortaya çıkıyor. Bu çamur başta romatizma, kadın hastalıkları, eklem ağrıları olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiğinden gerek yurt içi gerekse yurt dışından çok sayıda ziyaretçi akınına uğruyor. Bununla birlikte Türkiye’nin bazı bölgelerinde bulunan doktor balıklar sedef, egzama, mantar, cerahatli sivilceler vb. cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Ayrıca el ve ayaklardaki ölü derileri acıtmadan kopararak bir nevi manikür pedikür yapan doktor balıklar da büyük ilgi gören tamamlayıcı tedaviler arasında yer alıyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan