Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.14
Gram Altın
2920.00
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'nin büyümesi engelleniyor

Tarihte görülmemiş oranda uluslararası bazı güçler, Türkiye'nin istikrarını bozmak istiyor diyen Muhammed Akar: "AK Parti iktidarı ile beraber ret ve inkar politikaları tamamen ortadan kaldırıldı. Karşımızdaki sorun artık bir Kürt sorunu değil, karşınızdaki sorun, Türkiye'nin istikrarını bozmak Türkiye'nin Orta Doğu da ve Dünya da öncü bir ülke olmasını engellemeyi hedefleyen matuf bir harekettir" dedi.
Türkiye'nin büyümesi engelleniyor
13 Ekim 2015 00:00:00
Tarihte görülmemiş oranda uluslararası bazı güçler, Türkiye'nin istikrarını bozmak istiyor diyen Muhammed Akar: "AK Parti iktidarı ile beraber ret ve inkar politikaları tamamen ortadan kaldırıldı. Karşımızdaki sorun artık bir Kürt sorunu değil, karşınızdaki sorun, Türkiye'nin istikrarını bozmak Türkiye'nin Orta Doğu da ve Dünya da öncü bir ülke olmasını engellemeyi hedefleyen matuf bir harekettir" dedi.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/DİYARBAKIR

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Diyarbakır'da son zamanlarda yaşanan terör olayları ve gündemi değerlendirdi. Akar, "1 Haziran seçimlerinde bölge halkı PKK'nın baskısına maruz kaldı. 1 Kasım seçimlerinde halk baskıdan, tehditten uzak özgür iradesi ile sandığa gitmeli. Halk istediği partiye özgürce oy vermeli" dedi.

Halk davasıyız

Millet için hizmeti esas aldıklarını belirten Akar: "Öncelikle bu davanın bir hak dava olduğunu idrak etmek lazım. Hizmet davasını halkın rızasını hedefleyerek yürütüyoruz. AK Parti bir harekattır. AK Parti bir neferi olarak çalışmak hakikaten çalışmak bu manada bizi daha güçlü şekilde durmamızı ve meseleleri çözmemizi sağlıyor. Ama bölgenin sorunlar fazla. Türkiye'nin Güneydoğu illerindeki teşkilatçılık başka bölgelere benzemiyor. Özellikle 7 Haziran seçimlerinde bölgedeki olan olaylar nedeniyle zor ve zahmetli çalışmalar yürütüyoruz. Bazı ilçelerde Silvan, Lice, kulp ve bazı ilçelerde çok büyük zorluklarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz seçim çalışmalarımıza başladık ve bu dönem bizim için çok önemli bütün zorluklara karşı daha özveriyle gidilmedik yer bırakmama niyetindeyiz" dedi.

Amaç Türkiye'nin güçlü olmasını engellemek

AK Parti iktidarı öncesinde Kürtlerin ret inkar ve asimile den kaynaklı, devlet politikalarından ötürü bir Kürt sorunu olduğunu belirten Akar: "AK Parti iktidarı ile beraber ret ve inkar politikaları tamamen ortadan kaldırıldı. Karşınızdaki sorun artık bir Kürt sorunu değil, karşınızdaki sorun, Türkiye'nin istikrarını bozmak Türkiye'nin orta doğuda ve Dünya da öncü bir ülke olmasını engellemeye matuf bir hareketidir. Türkiye son 12 -13 yıl içerisinde hem ekonomide hem diplomaside çok ileri adımlar attı. Sosyal barışı sağlamak için çok büyük çaba gösterdik, Kürt sorunu çözmek için Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir reform sürecini başlattık. Ve bu manda hakikaten Türkiye'yi ileri bir demokrasi ve ekonomi ülkesi yapma çabasını ve çalışmasını ortaya koydu. Bu başta Kürtler olmak üzere Türkiye'de yaşayan herkesin hayrına ve yararına olan bir süreçti ve bu süreç halen devam etmektedir" diye konuştu.

Üç tane 'Y'den kurtulduk

Türkiye'de ifade özgürlüğünün önünün açıldığını söyleyen Akar: "Şimdi Türkiye'de ister dini kimlik, ister etnik kimlik, ister marjinal kimlik olsun alnı ak, başı dik bir şekilde, ben Kürdüm ben Aleviyim ben Müslümanım ben Sünni'yim ben Hristiyan'ım ve hatta ben inanmıyorum deme özgürlüğüne kavuştu. Türkiye yasaklar ülkesi olmaktan çıktı, Türkiye üç tane 'Y' den kurtulmuştur, bunlar yasaklar, yoksuzluk ve yolsuzluk ülkesi olmaktan büyük bir başarıyla çıkmıştır. Kurucu genel başkanımızın şu ifadesi Dünya emperyalist güçlerini korkuttu. Dünya beşten daha büyüktür. Mazlum halklara sahip çıkan, Avrupa'ya uyarılarda bulunan, büyük devletlere karşı durduk. AK Parti'nin bu dik duruşu dünyanın bazı güçleri korktu" dedi.

HDP'ye yüzde 100 oy çıktı

Kırsal bölgelerde ilçelerde ve şehir merkezlerinde sandıklara baskı uygulandığını belirten Akar: "Geçen dönemlerde maalesef bunu ben yakından biliyorum. Bazı köylerde yüzde 100 oranında oy kullanımı var ve tümü HDP' ye oy veriyor. Bazen insan diyor ki hiç mi askerin yok, sokakta çalışanın, hastan yok ve bunların hepsi gerçekten HDP'ye mi oy verdi. Bu manada yıldırarak, baskı uygulayarak geçen dönem sandıklardan HDP'nin yüksek oranda oy aldı. Biz ne kimsenin oyunu çalmak derdindeyiz ne de kendi oyumuzu çaldırmak derdindeyiz. Bu dönem Silvan'da bazı mahallelerde seçmenler baskı altındadır. Şimdi böyle bir ortamda siz oralara sandığı koyuyorsunuz. Halkın iradesinin gasp edilmesini görmezden geliyorsunuz. Bu bir Devlet zaafı da değildir. Devletimiz gerekli önlemleri alıyor. Titiz bir şekilde operasyonlar devam ediyor. İnsanların özgürce sandığa gitmesi ve oyunu özgürce kullanmasını istiyoruz. Ama şuan birçok bölgede fiilen yapılamıyor. Biz bu yüzden de bu süreci dikkatli yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye sahip çıkalım

Akar: "Bugün AK Partiye sahip çıkmaktan bahsediyorsak, bu ülkenin çıkarı içindir menfaati içindir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmak veya AK Parti'ye sahip çıkmak bu uluslararası fitneye set çekmektir. Tayyip Erdoğan bunun sembolüdür . Bu iradeyi ortaya koymuştur, Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmak Türkiye'ye sahip çıkmaktır. Küçük meseleleri bırakalım büyük meselelere bakalım. Tarihte görülmemiş oranda uluslararası bazı güçler, Türkiye'nin istikrarını bozmak istiyorlar. Onların planlarını deşifre eden oyunlarını bozan bir Türkiye var, bizim bahsettiğimiz mesele budur. Hepimizin bu noktada bir kere düşünüp karar vermesi gerekiyor. Yarın çocuklarımızın torunlarımızın bizden hesap sormayacağı bir Türkiye kuralım" ifadelerini kullandı.