Türkiye'den İsrail'e kritik çağrı
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edilen Gazze'deki çatışmaların sonlandırılması amacıyla "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısı" içeren karar tasarısının geniş destek görmesinin memnuniyetle karşılandığı, ancak bu kararın yetersiz olduğu vurgulandı. Ayrıca, bu kararın içeriğinde yer alan çağrıların hızla hayata geçirilmesi temennisinde bulunuldu.
Bakanlık açıklamasında, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda sunulan 'Sivillerin Korunması ve Yasal ve İnsani Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi' başlıklı karar tasarısının geniş destek bulması memnuniyetle karşılanmıştır." denildi. Ayrıca, bu kararda insani bir ateşkesin yanı sıra temel gıda ve hizmetlere güvenli ve kesintisiz erişimin sağlanması çağrısının önemli olduğu vurgulandı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada:
"Gazze'de Filistin halkını barbarca topyekün hedef alan saldırılar karşısında BM Güvenlik Konseyinin sessiz ve etkisiz kaldığı bir ortamda, uluslararası camianın çoğunluğunun duygularına tercüman olan bu Genel Kurul kararını yeterli bulmasak da metinde yer alan çağrıların süratle hayata geçirilmesini temenni ediyoruz."
Açıklamada, İsrail'i uluslararası toplumun bu birleşik sesine kulak vermeye, saldırıları sonlandırmaya ve barışa fırsat verme çağrısında bulunulurken, Filistin sorununun adil bir şekilde çözülmeden Orta Doğu'da kalıcı barış ve istikrarın mümkün olmadığı ve İsrail'in güvenliğini sağlamanın da imkansız olduğu vurgulandı.
Bakanlık, "İsrail'i uluslararası camianın bu müşterek sesine kulak vermeye, saldırıları durdurmaya ve barışa fırsat tanımaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verilirken ayrıca, çözüm yolunun 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü olan bir Filistin Devleti'nin kurulmasından geçtiği belirtildi. Açıklamada , "Bu kritik süreçte, tüm ülkeleri üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye ve tarihin doğru tarafında yer almaya davet ediyoruz." ifadesine yer verildi.
Hatırlatmak gerekirse, Ürdün tarafından sunulan ve Türkiye dahil yaklaşık 50 ülkenin eş sunucusu olduğu bu karar, BM Genel Kurulu'nun Özel Acil Filistin oturumunda oylanarak 120 oyla kabul edilmişti. Oylamada 45 ülke çekimser kalmış, 14 ülke ise karşı oy vermişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.