Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
35.04
Gram Altın
2455.71
BIST 100
10548.9
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'den İran'a açık uyarı: 'Vururuz'

Ankara, terör örgütü PKK'ya karşı Irak hükümeti ile yaptığı işbirliğinin ardından İran'la Süleymaniye'de yaptığı görüşmelerde dikkat çeken bir teklif sundu.
Türkiye'den İran'a açık uyarı: 'Vururuz'
01 Temmuz 2024 10:50:02
Ankara, terör örgütü PKK'ya karşı Irak hükümeti ile yaptığı işbirliğinin ardından İran'la Süleymaniye'de yaptığı görüşmelerde dikkat çeken bir teklif sundu.

Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında komşularıyla yürüttüğü diplomasi yeni bir aşamaya taşındı. Irak ile PKK terör örgütüne karşı ortak harekat merkezi kurulması ve Türkiye sınırlarına 27 karakolun yerleştirilmesi konusunda anlaşıldı. Şimdi ise İran'la benzer bir diplomasi trafiği başladı.

ABD ve İran'ın PKK'ya yönelik dron ve füze sevkiyatlarının deşifre olması üzerine, Türkiye'nin gerekirse yeni sevkiyatları vurma talimatı verdiği belirtildi. Son gelişmeye göre, Türkiye ve İran arasında geçtiğimiz hafta Süleymaniye'de bir görüşme gerçekleşti. Toplantıda Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile güvenlik güçleri yer aldı.

Teröristleri Türkiye sınırına itiyorlar

Türkiye, İran'a PKK'ya yönelik sevkiyatı durdurması ve terör örgütüne karşı iş birliği teklifinde bulundu.

İranlı yetkililer PKK'ya herhangi bir sevkiyat yapmadıklarını savundu ancak Türk yetkililer sevkiyat görüntülerini İranlılara sundu. İran tarafı görüntüleri inkar ederek sevkiyatın kendileriyle ilgisi olmadığını iddia etti.

Türkiye, eğer yeni bir sevkiyat olursa bu sevkiyatın vurulacağını doğrudan İranlı yetkililere iletti. Türkiye ayrıca, İran'ın kendi sınırlarında bulunan teröristleri defalarca Türkiye'ye ittiğini belgelerle ortaya koydu ve bu durumun son bulmasını, PKK'nın İran'daki uzantısı PJAK'ın da temizlenmesini talep etti.

Son olarak, Türkiye'nin ilettiği bir diğer konu ise operasyon sahasının kirletilmemesiydi. İranlı yetkililere, Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarına herhangi bir müdahalede bulunmamaları gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak: YeniŞafak