Türkiye'de 'Anayasa Kur'an'a göre olmalı' diyenler yüzde kaç?
Dünya'da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı 10 ülkede 10 bin kişiye sorularak yapılan araştırmada"Anayasalarınızda Kuran ne kadar etkili olmalı?" diye soruldu.
PAKİSTAN YÜZDE 78
Anayasalarında İslam öğretilerinin tamamen yer almasını en çok isteyen ülkeler, yüzde 78'le Pakistan ve yüzde 65'le Filistin oldu. Türkiye'de ise katılımcıların yüzde 13'ü, "Anayasamız Kuran'ı tam anlamıyla referans olarak almalı" dedi.
Müslüman nüfusun en yoğun olduğu ülkelerde gerçekleştirilen araştırmada, 10 ülkenin yarısı Kuran öğretilerinin anayasalarında yer alması gerektiğini belirtti. Bu oran Pakistan'da yüzde 78, Filistin'de yüzde 65, Ürdün'de yüzde 54 oldu.
Burkina Faso, Türkiye, Lübnan ve Endonezya'da Kuran'ın öğretilerinin anayasalarında olması gerektiğini düşünenlerin oranının ise az olduğu, bunun sebebinin diğer ülkelere göre daha seküler olmasından kaynaklandığı vurgulandı. Nijeryalıların yüzde 42'si anayasalarının Kuran'dan etkilenmemesi gerektiğini belirtirken, yüzde 27'si anayasalarında Kuran öğretilerinin olmasını istedi.
Endonezya, Lübnan, Türkiye ve Burkina Faso'da ise daha seküler bir görüş olduğu ifade edildi.
İŞTE TÜRKİYE SONUCU
Türkiye'de katılımcıların yüzde 74'ü Anayasa'nın Kuran öğretilerine yer vermemesi gerektiğini belirtirken, yüzde 13'ü aksini savundu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.