Dolar (USD)
34.57
Euro (EUR)
36.00
Gram Altın
3017.21
BIST 100
9549.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye yalnız değil

Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul etmesine "Yapılması gereken yapılmıştır" cümlesiyle değerlendirdi.
Türkiye yalnız değil
15 Aralık 2017 09:49:00
Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul etmesine "Yapılması gereken yapılmıştır" cümlesiyle değerlendirdi.

Neşat GÜNDOĞDU/ANKARA

Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık Kurumu) Başkanı Şeref Malkoç tarafından Genel Yayın Koordinatörümüz Serdar Arseven'in de katıldığı basına özel toplantıda kuruma ilişkin bazı yeni bilgiler paylaşıldi.

KAMU Başdenetçisi Şeref Malkoç, Amerikan Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkent ilan etmesine karşı dünyadaki tüm kamu denetçilerine bir mektup göndereceğini ve hazırlıkların son aşamaya geldiği bilgisini paylaştı. Tüm kutsal dinlerin ortak paydaşı olan Kudüs'ün İsrail'in başkenti şeklinde tanınmasının kınandığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olağanüstü çağrısı ile toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplantısından çıkan sonucunda çok sevindirici olduğunu belirtti. Malkoç, "İslam İşbirliği Teşkilatı'nın almış olduğu karar yapılması gerekendir" şeklinde konuştu.

"İslam Dünyası moral buldu"

Malkoç, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın aldığı karar üzerinden bir dizi kazanım olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "İslam İşbirliği Teşkilatı'nın almış olduğu Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak tanınması kararı Kudüs üzerinden birçok yönetimin meşruiyet temin etmesini sağladı. Acz içindeki İslam dünyası moral buldu. İçinde biraz bile Müslümanlık barındıranlar coşku içindedir. Türkiye ise ABD'nin kararına karşı yaptığı itirazda yalnız olmadığını gördü. İslam dünyası birleşebileceğini gösterdi. ABD, Türkiye'yi sıkıştırdığında Türkiye'nin başka alanlara gittiğini görüyor. Türkiye, Rusya ve İran ile yeni alanlar açabilir."

"15 binden fazla başvuru yapıldı"

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun her geçen yıl vatandaş tarafından daha kabul gördüğünü ve tanınırlığını arttırdığın belirten Malkoç, kurumun 2016 yılında yüzde 20 tanınırlığa sahipken 2017 yılında bu rakamın yüzde 30'dan fazla bir orana çıktığını söyledi. Toplantıda bulunan 2016 yılında TBMM tarafından Ombudsman olarak seçilen Yahya Akman ve Arif Dülger, Kamu Denetçiliği Kurumu bünyesinde yer alan 5 Ombudsman'ın farklı alanlara baktığını ve uzmanlıklarının farklı olduğunu söylediler. Kamuoyunda daha çok ÖSYM tarafından geçmiş yıllarda 15 dakika kurula hakkındaki mağduriyetleri gidermeleri noktasında bilindiklerini söyleyen kurum yetkilileri 2012 yılında beş bin 516 olan yıllık başvuru sayısının 2017 itibariyle 15 binden fazla olduğunun altını çizdiler.

"Mahkemeye başvurma hakkı kaybolmuyor"

ana kadar başvuruların yüzde 75'ini sonuçlandırdıkları açıklamasını yapan Malkoç, vatandaşların mahkemeye gitmeden önce kuruma başvurabileceklerini söyledi. Malkoç, idarecinin kötü davranışı, idarenin hakkaniyet göstermemesi, idarenin yaptığı işlem ile kişide mağduriyet oluşması ve haksızlığa uğradığını düşünen herkesin kuruma hakkını aramak için başvurabileceğini kaydederek hatta çocuklar ve yabancılarında başvurabileceğini ifade etti. Kendilerine yapılan başvuruların 6 ay içerisinde sonuçlandığını ve mağduriyetten dolayı mahkemeye dava açılmadan önce kişinin Kamu Denetçiliği'ne başvurması gerektiğinin altı çizildi. Başvuru sonucunda dava açma hakkının kaybolmadığı da hatırlatıldı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin