Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.14
Gram Altın
2987.82
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye ve Somali arasındaki enerji işbirliği dünya basınında

Türkiye'nin Somali ile imzaladığı kara ve deniz altı kaynaklarını araştırmayı hedefleyen anlaşma, dünya basınında geniş yankı uyandırdı.
Türkiye ve Somali arasındaki enerji işbirliği dünya basınında
08 Mart 2024 11:57:18
Türkiye'nin Somali ile imzaladığı kara ve deniz altı kaynaklarını araştırmayı hedefleyen anlaşma, dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed, petrol ve maden kaynaklarında ortaklığı ilerletmek için bir mutabakat zaptı imzaladı. kritik iş birliği, uluslararası medyada geniş yankı uyandırdı.

Reuters: İkili bağları daha da güçlendirdiler

"Geçen ay imzalanan savunma anlaşmasının ardından İngiltere merkezli Reuters, ikili ilişkilerin daha da güçlendirildiğine dikkat çekerek anlaşmanın, kara ve deniz projelerinden petrol ve diğer ürünlerin taşıma, dağıtım, rafinaj, satış ve hizmet operasyonlarını içerdiği aktardı.

Haberde, "Türkiye, Somali hükümetinin yakın müttefiki haline geldi. Okullar, hastaneler ve altyapı inşa etti. Somalililere Türkiye'de eğitim görmeleri için burs sağladı." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin, 2017 yılında denizaşırı en büyük askeri üssünü başkent Mogadişu'da açtığı, ayrıca Somali askeri ve polisine de eğitim verdiğine dikkat çekildi.

Middle East Eye: Ankara ile bağlar derinleşiyor

Middle East Eye, "Hidrokarbon sondaj anlaşmasıyla Mogadişu, komşu Etiyopya ile gerginlik yaşarken Ankara ile bağlarını derinleştiriyor." dedi.

söz konusu anlaşmanın münhasır ekonomik bölgedeki hidrokarbon rezervlerini kapsadığını ve ayrıca arazi araştırmalarını da içerdiğini belirtti."

Associated Press: Petrol ve doğalgaz iş birliği anlaşması

ABD merkezli Associated Press, "Türkiye ve Somali petrol ve doğalgaz iş birliği anlaşmasına vardı." başlığını atarken Türkiye'nin Somali'de "kilit aktör" olduğuna dikkat çekti.

8 Şubat'ta imzalanan savunma anlaşması kapsamında, Afrika ülkesinin kara sularının terör, korsanlık ve dış müdahale gibi tehditlere karşı daha etkin bir şekilde korunması için Somali donanmasına eğitim ve teçhizat sağlanacağı bildirildi.

Voice of America: Türkiye karada ve denizde arama yapacak

"Türkiye ile Somali, petrol ve gaz arama anlaşmasını duyurdu" başlığıyla okurlarının karşısına çıkan Voice of America, "Türkiye, Somali'de hem karada hem de denizde petrol ve doğalgaz arayacak." bilgisini okuyucuları ile paylaştı.

Haberde, Somali Petrol Bakanı Muhammed'in açıklamasına yer verildi:

"Türkler, Somali'nin kara ve deniz bloklarından petrolün araştırılması, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve üretilmesinin yanı sıra dağıtımını da yapacak."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme