Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.11
Gram Altın
2876.24
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye Orta Gelir Tuzağı'nı aşabilir

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çektiği 'orta gelir tuzağı' ile ilgili olarak "Türkiye bu orta gelir tuzağını aşabilecek güçtedir. Aşması için her türlü fırsata sahiptir" dedi.
Türkiye Orta Gelir Tuzağı'nı aşabilir
23 May 2017 09:01:00
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çektiği 'orta gelir tuzağı' ile ilgili olarak "Türkiye bu orta gelir tuzağını aşabilecek güçtedir. Aşması için her türlü fırsata sahiptir" dedi.

Ezgi ÇelikAnkara

AK Parti 3. Olağanüstü kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1414 oyla ikinci kez AK Parti Genel Başkanı seçilmesine ilişkin Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıçrama dönemi olarak belirlediği yeni süreçte kamu görevlilerini mutlu edecek çalışmalara imza atılmasını beklediklerini vurgulayan Yanbaz, "orta gelir tuzağı"nın aşılması gerektiğini belirterek, "Türkiye bu orta gelir tuzağını aşabilecek güçtedir. Aşması için her türlü fırsata sahiptir" dedi.

Makus talih değişti

Türkiye'nin son birkaç yılı göz önüne alındığında önemli badireler atlattığını hatırlatan Yanbaz, 15 Temmuz'da Türkiye'nin, makus talihinin değiştiğini söyledi. Siyasi tarih içeriğinde ilk defa terörist bir darbeye, uzun erimli planlar içeren bir ihanet teşebbüsüne maruz kaldığını ifade eden Yanbaz, "15 Temmuz kanlı FETÖ darbe kalkışması da aslında küresel bir işgal girişimiydi. İşte bunu gören millet Çanakkale ruhuyla ayağa kalktı, Çanakkale destanını 12 saatte yeniden yazdı. Bizler alanlarda tarih yazarken Ümmet dualarıyla ayaktaydı. Çanakkale'de olduğu gibi yürekler birlikteydi. Biz her daim millet iradesinin yanında olduğumuzu söyledik ve uyguladık" diye konuştu.

Kamudaki beklentiler

Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı küresel saldırıları milli iradenin ve şapkasını alıp kaçmayan siyasi liderlerin sağlam ve dik duruşuyla alt ettiğini belirten Yanbaz, "Yaşadığımız büyük olaylardan anlımızın akıyla çıkmayı başardık. 17 Nisan'da yapılan halk oylamasında milli irade tecelli etti ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçildi. Yeni sistemin istikrar getirmesi açısından çok önemli olduğunu 2 ay boyunca ülke genelinde anlattık. Pazar günü yapılan AK Parti 3. Olağan Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisine yeniden dönüş yaptı ve yeni dönemi 'sıçrama dönemi' olarak belirledi. Sıçrama döneminin ülkemiz ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Memur-Sen ve Büro Memur-Sen bu dönemde kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin karşılanmasa en büyük temennimiz" şeklinde konuştu.

Türkiye bunları aşar

Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "orta gelir tuzağına" vurgu yapmasının son derece önemli olduğunu belirten Yanbaz, "Türkiye bu orta gelir tuzağını aşabilecek güçtedir. Aşması için her türlü fırsata sahiptir. Öncelikle kaliteli ve nitelikli üretim yapabilen girişimcilerin, gençlerin önleri açılmalıdır. Yine kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istikrar ve kalkınma vurgusunu da önemsiyor ve destekliyoruz. İstikrar demek güçlü büyüme demektir. Ekonominin büyümesi demek kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarının iyileşmesi demektir. Yeni dönemin ülkemiz, milletimiz ve kamu görevlileri adına hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.Yanbaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrardan AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.

ORTA GELİR TUZAĞI NEDİR?

Orta gelir tuzağı, kişi başına gelir düzeyinin belirli bir aşamadan öteye gidememesi anlamına geliyor. Belirli bir noktadan sonra bir ekonomide kişi başına gelirin arttırılabilmesi için o ekonominin, içinde bulunduğu sisteme uygun atılımları yapması gerekiyor. Ekonomistler, orta gelir tuzağının yapısal reformlarla aşılabileceğini belirtiyor.