Türkiye nasıl 550 milyar dolar ihracata ulaşır?
29 sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan ortak basın açıklaması, Beyoğlu İlçesi Pera Müzesi önünde yapıldı. 29 Mayıs’ın bilim günü olmasını isteyen 29 sivil toplum kuruluşu, “Domates-biber, don-gömlek (sebze-tekstil, düşük teknolojili makineler) satarak ancak bu kadar olunur. “ sloganları attı. işte o basın açıklamasının detayları.
Değerli basın mensubu dostumuz,
“Domates-biber, don-gömlek (sebze-tekstil, düşük teknolojili makineler) satarak ancak bu kadar olunur. “ sloganı ile bir araya gelen 29 sivil toplum kuruluşu 29 Mayıs’ın bilim günü olmasını istedi. Beyoğlu İlçesi Pera Müzesi önünde toplanan, STK temsilcileri, huzurlu gelecek için daha çok bilim, daha çok Ar-Ge, başka kurtuluş yok” başlığıyla 29 Sivil Toplum Kuruluşu tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.
7 MİLYON NÜFUSLU HONG KONG’UN İHRACATI 550 MİLYAR DOLAR ÇÜNKÜ…
Bilim Teknoloji Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Kemal Çiftçi, yaptığı konuşmada Türkiye’nin birinci probleminin bilim ve yüksek teknoloji üreterek pazarlamak olduğu genel kabullerdendir, diyerek şunları söyledi “ 5 milyon nüfuslu bir ada devleti olan Singapur’un ihracatı 320 milyar dolar. Peki, bizde durum ne? Son yıllarda ciddi gayretler sarf edildi ve buna rağmen şimdilik 160 milyar dolar yakaladık. Türkiye’nin 2023 için ciddi bir ihracat hedefi var. 500 milyar dolar. Bunu nasıl yakalayacağımız ayrı bir mesele olsa da bununla Hong Kong’a bile ulaşamıyoruz. Bu ülkenin yıllık ihracatı 550 milyar dolar ve nüfusu da sadece 7 milyon. Biz ise 80 milyonluk bir ülkeyiz. Şanlı tarihimiz ve kültürümüzle iftihar ediyoruz. Fakat bir şehir devleti olan Hong Kong’a bile ulaşamıyorsak bunun üzerinde ciddi bir şekilde düşünmemiz gerekmez mi? “
BİLİM RAĞBET GÖRDÜĞÜ YERE GÖÇ EDER
Bilim Teknoloji Çalışma Grubu Genel Başkanı Ramazan Bakkal’da konuşmasında ilime en büyük değeri veren Padişah çağ açan lider Fatih Sultan Mehmet olduğunu hatırlatarak:” Bilim üretmeden, domates biber patlıcan satarak ancak bu kadar olunur... Gerisi bolca laftan ibaret kalır... “ dedi. Bakkal, konuşmasında şunları dile getirdi: “ Bugün Bilim Teknoloji Çalışma Grubu ile birlikte 29 sivil toplum kuruluşu 29 Mayıs 2019 burada toplandık ve bugünün BİLİM GÜNÜ olmasını istediğimizi dile getiriyoruz. Bilim, Ar-Ge ve inovasyondan başka zenginliğe giden yol olmadığı gerçeğini ülkeyi yönetenlere sürekli hatırlatmak mecburiyetindeyiz.
Osmanlı döneminde aydınlar bu yönde ses çıkarsa idiler, İngiltere, Fransa ve Rusya’da bilimler akademileri kurulup bilimin temelleri atılırken, makineleşmenin adım adım geliştiği çağlarda bu yönde sesler yükselse idi “hasta adam” denilmez, kurtlar sofrasına yem olmazdık. Dün ve bugün, Amerika’nın, İngiltere’nin, Almanya’nın, Rusya’nın, Çin’in, İsrail’in entrikalarına boyun eğmeyecektik. Onlar bizim üzerimizde oyun oynamaya, işbirlikçiler kullanmaya cesaret edemeyeceklerdi. Türkiye’de bugüne kadar bilim talebi ile yürüyüş veya basın açıklaması yapıldığı bilinmiyor. Belki biz ilk olacağız. Hiçbir siyasi grubu, kişiyi hedef almadan “Huzurlu gelecek için daha çok bilim, daha çok Ar-Ge, Başka kurtuluş yok” düşüncemizi devleti yönetenlere, halka ve aydınlara duyurmaya çalışacağız. Bugün ve yarın Türkiye’yi yönetenlere bilimsiz olmayacağı gerçeğini seslendirmeyi sorumluluğumuz bileceğiz. “ Basın açıklamasında ayrıca katılımcı sivil toplum kuruluşları adına da Uygur Akademi Genel Sekreteri Dr. Ferhat Kurban Tanrıdağlı da bir konuşma yaparak Uygur Türkeri’nin tarihte bilime ve teknolojinin gelişmesine gösterdiği katkıları dile getirdi.
İyi günler dileği ile
29 Mayıs Fetih ve Bilim Gününe Katılan ve Destekleyen
29 Sivil Toplum Kuruluşu
Avcılar Balkanlılar Derneği Hüseyin Öztürk
Avcılar Rumeli Balkan Kadınlar Derneği:-Gülten Yarbasan
Avrasya Bir Vakfı Şaban Gülbahar
Aydınlar Ocağı Genel Merkezi Mustafa Erkal
Bağcılar Rumeli Balkan Derneği - Aydın Zaim
Bakırköy Türkocağı
Arif Akdeniz Balkanlara Vefa Derneği Şaban Hocaoğlu
Batı Trakya Türkleri Dayanışma
Taner Mustafaoğlu
Bilim Teknoloji Çalışma Grubu
Ramazan Bakkal
Eyüp Rumeli Türkleri
Hasan Yeniciler
Gagauz Dostluk ve Kültür De.
Necdet Ertuğrul
İcatçılar Grubu
Ahmet Çaylak
İstanbul Edebiyat D.
Mehmet Yalman
İstanbul Rumeli Balkan
Kadınlar D. Hale Güloğlu
İstanbul Türkocağı
Cezmi Bayram
Kerkük Türkleri Dern.
Kemal Beyatlı
Kırım Türkleri Dern.
Celal İçten
Kosova Priştineliler Dern.
Zekeriya Şahin
Kültürel Mirasımızı Koruma ve Yaşatma D. - Hüsamettin Balkıs
Matematik Kafe
İbrahim Yumuşak
Kuruluş Gurubu
Mahmut Yoğurtçuoğlu
Milli Düşünce Merkezi
Sadık Güner
RUBASAM
Süheyl Çobanoğlu
Suriye Türkleri Derneği
Yusuf Atahan
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı
Közhan Yazgan
Türk Eğitimsen 3 nolu şube
Ali İhsan Hasanpaşaoğlu
Ferhat Kurban Tanrıdağlı
Uygur Akademi
Yesevi Vakfı
Erdoğan Aslıyüce
Yunanistan Türkleri Derneği
Ferruh Özkan
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.