Türkiye harekete geçti
Türkiye, sekiz ülkenin diplomatik ilişkileri keserek ve hava sahasını kapatıp abluka altına almaya çalıştığı Katar'da halkın gıda ve su ihtiyacını karşılamak için harekete ggeçti.
Katar, üç gün önce başlayan diplomatik krizin ardından gıda ve su tedarikini güvence altına almak için Türkiye ve İran'la görüştüğünü açıkladı. Katar'dan bir heyetin de Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.
GIDA VE TEMEL MALLARKatar, başlıca tedarikçileri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yaptırımları nedeniyle ortaya çıkması olası gıda, su sıkıntısını gidermek için harekete geçti. Katar hükümet yetkilileri yaptıkları açıklamada Türkiye ve İran'la gıda tedariki konusunda görüşmelerin yürütüldüğünü bildirdi. Gıda ve suyun Katar Havayolları'na ait kargo uçakları ile taşınmasının planlandığı bildirildi.
KATARLILARDAN İLK MESAJ
Türkiye'nin harekete geçmesi sonrası Katarlılar sosyal medya üzerinden Türkiye için teşekkür mesajları paylaşmaya başladı. Paylaşımlarda Osmanlı vurgusu yapılması ise dikkat çekti.
4 HAFTALIK TAHIL STOKU
BAKANLIKLAR YAKIN TAKİPTECumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bütün bakanlıklara gelişmeleri yakından izlemeleri talimatı verdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Katar'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, şirketlerin ekonomik menfaatlerinin olumsuz etkilenmemesi için gerekli her türlü tedbirleri aldıklarını söyledi. İlgili bütün bakanlıklar dün gün boyu Katar'daki gelişmeler ışığında atılacak adımları değerlendirdi. Gıda ve su gibi zorunlu ihtiyaçların karşılanmasına yönelik teknik ayrıntılar heyetlerin yapacağı toplantılar sonrası netleşecek.YENİ BİR KAPI AÇILIRTürkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk ihracatçılar olarak Katar'ın gıda ve su talebini karşılamaya hazır olduklarını söyledi. Katar'ın gıda ithalatında Türkiye'nin neredeyse payı olmadığını belirten Büyükekşi, "Bunda en yüksek payı inşaat malzemeleri alıyor. Gıdada talep olursa yeni bir kapı açılmış olacak" dedi.
32.5 milyar dolarKatar'ın toplam ithalatı
5 milyar dolarYıllık gıda ithalatı
377 milyon dolarBAE'den gıda ithalatı
526 milyon dolarS. Arabistan'dan gıda ithalatı
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.