Türkiye düğmeye bastı!
Onuncu günü geride bırakan Katar krizinin çözümü için Türkiye diplomasi turunu hızlandırıyor. Katar ve Kuveyt'i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bugünkü durağı, Suudi arabistan olacak.
Mekke'de Kral Selman bin ABDulaziz ile buluşacak Çavuşoğlu, Katar'ın krizin sürmesini istemediğini söyledi.
BAE, Washington'ın teklifini kabul etti
Tecritin başını çeken ülkelerden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD'den verilen mesajı aldı.
Washington'a giden Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid El Nahyan, mevkidaşı Rex Tillerson ile buluşmasının detaylarını paylaştı. Al Nahyan, Tillerson'ın diplomatik bir çözüme ulaşılmasına katkıda bulunma teklifini kabul etti.
Söz konusu teklifte, ABD ve BAE'nin ortak çıkarları ile bölgenin istikrarına yönelik tehditleri bertaraf etme şartı var.
CIA'in Mısır turu
Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo, Mısır'ın başkenti Kahire'de Abdulfettah Sisi ile görüştü. İkilinin gündemindeki ilk madde beklendiği gibi Katar oldu.
Darbeyle işbaşına geldikten sonra ABD'nin desteğini alan Sisi, buluşmada Washington'a derin saygılarını sundu. Sisi'ye göre, iki ülke ilişkileri ulaşabileceği en uzak ufuklara ulaşıncaya kadar yükselmeli.Almanya, İngiltere, İtalya...
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ise, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile telefonda görüştü. Emir Sani, ablukanın sona erdirilmesi için söz konusu ülkelerden destek aradı.
Angela Merkel, Berlin yönetiminin krizin sona ermesi için çaba gösterdiğini söyledi.
Theresa May ise, tüm taraflara, durumun bir an önce dindirilmesi, anlamlı bir diyaloğa başlanması çağrısında bulundu.
Avustralya'dan 32 bin büyükbaş hayvan
Türkiye ve İran'dan gelen yiyeceklerle rahat bir nefes alan Katar, Avustralya'dan 32 bin büyükbaş hayvan ithal etti. Hayvanları taşıyan Avustralya bandıralı bir gemi, Doha'ya ulaştı. Liman işletmesi, Twitter hesabından geminin limana varışı ile hayvanların tırlara yüklenişini gösteren videolar yayınlandı.
Katar, deniz ablukasını kargo gemilerini Umman'ın Sahar Limanı'na göndererek geçen hafta kırmıştı.
Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve BAE, 5 Haziran'da Katar'la tüm ilişkileri koparıp hava sahalarını da kapatmıştı. Söz konusu dörtlüyü, irili ufaklı başka ülkeler de izledi. Suudi Arabistan, yalnızca hava değil Katar'ın tek kara sınırını da kapatmış durumda.
ABD Başkanı Donald Trump, attığı Twitter mesajlarıyla düğmeye kendisinin bastığını ilan etmişti.
Doha yönetimini 'terör'e destek vermekle suçlayan blok, Katar tarafından desteklenen 59 isim ve 12 kuruluşu 'terör' listesine almış durumda.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.