Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2840.16
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye bu maça kilitlendi!

Süper Lig''in 6. haftasındaki derbide Galatasaray, Türk Telekom Stadı''nda Fenerbahçe''yi konuk ediyor. İşte Muhtemel 11''ler...
Türkiye bu maça kilitlendi!
28 Eylül 2019 16:43:00
Süper Lig''in 6. haftasındaki derbide Galatasaray, Türk Telekom Stadı''nda Fenerbahçe''yi konuk ediyor. İşte Muhtemel 11''ler...

Ligdeki ilk 5 maçta ikişer galibiyet ve beraberlikle bir yenilgi alan ve 8 puan toplayan sarı-kırmızılı takım, 7. sırada bulunuyor.

Belhanda forma bekliyor

Galatasaray'ın Kasımpaşa ile yaptığı maçta aldığı darbeyle çenesi kırılan Younes Belhanda, teknik heyetten forma bekleyecek.

Topla yapılan çalışmalarda maske takan Belhanda'nın bu şekilde oynamasında bir sakınca olmadığı açıklanmıştı.

Terim ve iki yardımcısı derbide de yok

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş, cezaları nedeniyle Fenerbahçe derbisinde de tribünde yer alabilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'in 3. haftasındaki Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle 4 maç ceza alan ve cezası 3 karşılaşmaya inen Terim, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında takımın başında yer alamamıştı. Fenerbahçe maçında da tribünde bulunacak Terim, cezasını derbi maçıyla tamamlayacak.

Terim'in yanı sıra İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasında rakip taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle PFDK tarafından 3 maç ceza alan yardımcı antrenör Ümit Davala'nın cezası da Fenerbahçe derbisiyle sonlanacak.

Geçen sezonun 33. haftasındaki Medipol Başakşehir karşısında 8 maç men cezası alan yardımcı antrenör Hasan Şaş da mücadelede tribünde yer alacak.

Galatasaray'ın Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçta geçen haftalarda olduğu gibi yardımcı antrenör Levent Şahin, takımın başında bulunacak.

12 oyuncu ilk kez derbi heyecanı yaşayacak

Galatasaray'da 12 oyuncu Fenerbahçe derbisinde ilk kez oynamak için forma bekleyecek.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon transfer ettiği Adem Büyük, Emre Mor, Florin Andone, Jimmy Durmaz, Jean Michael Seri, Mario Lemina, Radamel Falcao, Ryan Babel ve Steven Nzonzi, sarı-lacivertli rakiplerine karşı ilk kez oynamanın heyecanını yaşayacak.

Galatasaray'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Şener Özbayraklı ise görev alması halinde eski takımına karşı ilk kez oynayacak.

Geçen sezon devre arasında transfer edilen fakat cezaları nedeniyle Fenerbahçe derbisinde görev alamayan Cristian Luyindama ile Marcao da ilk derbide oynamak için forma bekleyecek.

Fenerbahçe cephesi

Ligin geride kalan 5 haftasında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe, 10 puan topladı. Yaptığı maçlarda 11 kez fileleri havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 6 gol gördü.

Rodrigues sakat

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Garry Rodrigues, eski takımı Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek.

Rodrigues, sarı-lacivertli takımın geçen hafta MKE Ankaragücü ile yaptığı mücadelenin ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmıştı.

Sarı-lacivertli takımla antrenmanlara katılmaya başlayan Hasan Ali Kaldırım ve Mauricio Isla'nın yanı sıra özel program dahilinde çalışmalarını sürdüren Victor Moses'ın da hazır olmadıkları gerekçesiyle Galatasaray mücadelesinde forma giymesi beklenmiyor.

Fenerbahçe'de derbi maç öncesi cezalı futbolcu ise bulunmuyor.

Türk Telekom Stadı'nda 4 maçtır kaybetmiyor

Fenerbahçe, Galatasaray ile deplasmanda oynadığı son 4 lig maçında mağlubiyet yaşamadı.

Galatasaray'a karşı dış sahadaki son mağlubiyetini 18 Ekim 2014'te 2-1'lik skorla yaşayan sarı-lacivertli takım, daha sonra rakibiyle Türk Telekom Stadı'nda yaptığı 4 müsabakada 1 galibiyet ve 3 beraberlik yaşadı.

Biletlere yoğun ilgi

Fenerbahçeli taraftarlar, derbi maçın biletlerine yoğun ilgi gösterdi.

Türk Telekom Stadı'nda sarı-lacivertli taraftarlar için ayrılan 2 bin 481 bilet, kısa sürede tükendi.

GALATASARAY - FENERBAHÇE

STAT: Türk Telekom Stadı SAAT: 20.00 HAKEM: Cüneyt Çakır YAYIN: beIN Sports

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Seri, Feghouli, Belhanda, Babel, Falcao. TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

FENERBAHÇE: Altay, Ozan, Zanka, Jailson, Dirar, Gustavo, Emre, Deniz, Tolga, Kruse, Muriqi TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal